'Een rare truc' om buikvet te verbranden? Volg een hart-gezond dieet!

‘Een rare truc’ om buikvet te verbranden? Volg een hart-gezond dieet!

Zou je willen dat je je taille smaller kon maken? Vermindering van buikvet kan de gezondheidsrisico’s verlagen – maar ondanks dingen die je misschien op het internet hebt gelezen, kan geen trending dieet je specifiek helpen buikvet te verwijderen.

“Er bestaat nog steeds geen wondervoeding, voedingsstof of bioactieve componenten die zich op abdominale obesitas richten”, zegt een onderzoeker. Maar een hart-gezond dieet met veel vezels en weinig verzadigde vetten is een geweldige manier om buikvet te voorkomen en te verminderen, volgens een nieuw artikel met de focus op voeding.

Hoewel de definities variëren, is abdominale obesitas gedefinieerd als een middelomtrek van ongeveer 86 centimeter bij vrouwen en 101 centimeter bij mannen. Het meten van de middelomtrek is de meest gebruikelijke en handige methode om abdominale obesitas te beoordelen. Risico op abdominale obesitas neemt toe met de leeftijd, vooral bij vrouwen, en met veranderingen in hormoonspiegels.

Lees ook: 5 styling trucs om een Muffin Top te verbergen

Kan een dieet helpen bij het bestrijden van abdominale obesitas? Tegenwoordig is het internet vol met extravagante claims van ‘nieuwe ontdekkingen’ om ‘buikvet te verminderen’. Diëten aangeprezen als het verminderen van abdominale obesitas omvatten periodiek vasten, eiwitrijke diëten, het “Paleo” dieet en groene thee, naast vele anderen. Maar er is een gebrek aan kwalitatief hoogstaand bewijsmateriaal over deze trending diëten, waarvan geen van alle effectiever is gebleken dan andere soorten energiebeperkte (minder calorieën) diëten.

Het goede nieuws is dat sommige voedingskenmerken nuttig lijken bij het verminderen of voorkomen van abdominale obesitas, met name een lagere inname van trans- en verzadigde vetten en een hogere vezelinname. Deze aanbevelingen komen overeen met hart-gezonde diëten zoals het mediterrane dieet.

Dit vind je misschien ook leuk