Recept: Papas arrugadas con mojo uit Lanzarote

Recept: Papas arrugadas con mojo uit Lanzarote

by Redactie

Laatst geüpdatet op september 7, 2022 by Redactie

De zogenaamde gerimpelde aardappelen papas arrugadas con mojo zijn typisch Canarisch, heerlijk en buitengewoon gemakkelijk te bereiden. Het enige wat je nodig hebt, zijn aardappelen, die worden gekookt met veel zeezout en vervolgens traditioneel worden geserveerd met twee verschillende salsa’s: de groene mojo-saus met peterselie en de hete, rode chili-variant.

Papas arrugadas con mojo uit Lanzarote

(voor 4 personen)

Ingrediënten papas arrugadas

1 kg kleine, vastkokende aardappelen
100 tot 150 g grof zeezout

Bereiding

Was de aardappelen grondig en doe ze samen met de schil in een pan. Voeg genoeg water toe om ze te bedekken. Zout en kook tot het water volledig is verdampt. Kook vervolgens 1 à 2 minuten in de pan tot de schil gerimpeld wordt. Schud de pot voorzichtig – deze beweging creëert de typische zoutkorst van papas arrugadas.

Ingrediënten mojo verde (groene salsa)

3 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje koriander of een kleine avocado
¼ kopje water
¼ kopje olijfolie
¼ kopje goede witte wijn
1 scheutje wijnazijn
Peper en zout om op smaak te brengen

Bereiding

Doe knoflook, gewassen peterselie, gewassen koriander (of gepelde avocado) en water, olijfolie, witte wijn en wijnazijn in een blender en pureer, breng op smaak met zout en peper. Als de mojo dikker of dunner moet worden, zet er dan wat olijfolie of witte wijn bij.

Ingrediënten mojo rojo (rode salsa)

2 gedroogde rode pepers
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 theelepel zout
½ theelepel hete paprikapoeder
½ theelepel gemalen karwijzaad
100 ml witte wijnazijn
200 ml olijfolie

Bereiding

Zet het hete water over de chilipepers en laat ze een uur weken. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Snijd ook de knoflookteentjes en paprika in stukjes. Doe de gehakte ingrediënten samen met de kruiden en de azijn in een bakje en gebruik een mixer om een ​​romige massa te maken. Voeg olijfolie toe en blijf mengen tot een gladde saus is verkregen. Kruid naar smaak en voeg eventueel kruiden toe.

Er zijn talloze receptvarianten voor de twee salsa’s, bijna elke Canarische familie bereidt ze een beetje anders, afhankelijk van hun smaak en voorkeur.

Fotocredit: Turismo Lanzarote

Dit vind je misschien ook leuk