Reisboek ‘Turkije: de schatkamer van het noordwesten’

Reisboek ‘Turkije: de schatkamer van het noordwesten’

Laatst geüpdatet op september 25, 2017 by Redactie

Het boek ‘Turkije: de schatkamer van het noordwesten’, is het tweede deel van de reeks reisboeken over Turkije van het Turks Verkeersbureau. De reisboekenserie richt zich op het bekende en onbekende Turkije en neemt je mee naar het culturele achterland en de rijke geschiedenis van het land. Het nieuwe boek bundelt de vele highlights en bezienswaardigheden van de Thracië regio en de noordelijke Egeïsche regio. Er staan hier drie reisroutes centraal: rond Thracië en Gallipoli, van Bursa naar Pergamon en van Izmir naar Iznik.

Het noordwesten van Turkije is een relatief onbekende gebied voor westerse toeristen. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en kent een bijzondere mix van de moderne wereld, eeuwenoude historie en tientallen culturen die allen hun sporen hebben nagelaten. Naast de rijke cultuur en geschiedenis, brengt het uitgestrekte gebied de diversiteit van het vakantieland in beeld. Het neemt de lezer mee op een tocht langs rijke natuurgebieden, indrukwekkende tempelcomplexen, eeuwenoude kastelen en mysterieuze eilanden. Naast de culturele reiziger, komt ook de culinaire reiziger in het noordwesten van Turkije aan zijn trekken. De keuken kenmerkt zich door lokale gerechten volgens eeuwenoude recepten en de regio heeft de beste en oudste wijngaarden van Turkije.

Het boek ‘Turkije: de schatkamer van het noordwesten’ is op aanvraag gratis verkrijgbaar via een e-mail naar info@welkominturkije.nl of binnenkort te downloaden via de website van het Turks Verkeersbureau www.welkominturkije.nl.

Dit vind je misschien ook leuk