Reistips om honden en katten veilig te houden tijdens de vakantie

Reistips om honden en katten veilig te houden tijdens de vakantie

Elk jaar vergezellen velen huisdieren hun families op vakantie, en met het naderen van de zomer, willen we je eraan herinneren dat de sleutel tot veilig reizen voor onze harige familieleden voorbereiding is. Hieronder wat tips om ervoor te zorgen dat honden en katten veilig zijn tijdens de vakantie.

* Verpak een recente foto van je huisdier samen met het huidige vaccinatieschema. Als je huisdier verdwaalt, zal het hebben van een foto het zoeken gemakkelijker maken.

* Voer je huisdier voor je reis een kleinere maaltijd om maagklachten te voorkomen. Vergeet ook niet om veel water bij je te hebben om uitdroging te voorkomen en het regelmatig te geven. Als je huisdier een reisziekte heeft, praat dan met je dierenarts over medicatie die kan helpen.

* Boek een huisdiervriendelijke accomodatie. In Nederland, maar ook in het buitenland zijn er verschillende accommodaties die huisdieren toestaan. Vergeet niet dat daar vaak een toeslag voor moet worden betaald. Ga er niet vanuit dat huisdieren overal worden toegestaan, en sommige accomodaties stellen grenzen aan de grootte van de honden die ze toelaten. Bel vooraf om te controleren of je hond wordt verwelkomd.

* Als je met de auto reist, zet je hond dan veilig vast in de auto met met een speciale autoharnas, zodat je hond rustig op zijn plaats blijft zitten in geval van een plotselinge stop of ongeval.

* Laat je huisdier nooit uit het raam hangen. Door het venster slechts enkele centimeters te openen, kan je huisdier veilig van de wind genieten zonder het risico te lopen rommel in te ademen of door voorwerpen te worden geraakt. Dit voorkomt ook eventuele verleiding van je huisdier om uit de auto te springen.

Lees ook: Zo houdt je huisdieren veilig en gezond tijdens de zomerdagen

* Neem tijdens het reizen een of twee stuks speelgoed van je huisdier mee. De vertrouwde geuren kunnen je huisdier troosten en ze tijdens de reis bezig houden.

* Wees uitzonderlijk voorzichtig met het achterlaten van een huisdier in een auto, zelfs voor een korte periode. Zelfs als de ramen een klein stukje open zijn, kan de temperatuur in een auto drastisch stijgen.

* Zorg ervoor dat je huisdier op elk moment een identificatie draagt ​​voor het geval hij of zij gescheiden raakt of verdwaalt. Controleer of de ID-tag van je huisdier up-to-date is en jouw mobiele nummer bevat. En zorg ervoor dat de chip geregistreerd is: het kan je verenigen met je huisdier, als de halsband en tag verloren gaan of worden verwijderd, maar alleen als je je gegevens up-to-date houdt.

Reizen met onze huisdieren kan leuk zijn, maar het is belangrijk om de juiste stappen te nemen om ervoor te zorgen dat ze veilig en comfortabel zijn. Ga vooraf naar de dierenarts om te bevestigen dat je huisdier in goede gezondheid verkeert en dat de vaccinaties actueel zijn. Als je vliegt, vraag dan je dierenarts om een ​​officieel gezondheidscertificaat voor huisdieren dat soms vereist is bij luchtvaartmaatschappijen. Fijne vakantie!

Dit vind je misschien ook leuk