Schoonmaak hacks voor de badkamer

Schoonmaak hacks voor de badkamer

De badkamer is misschien wel de meest vieze ruimte in je huis. En nu die lente schoonmaaktijd is aangebroken, is het tijd om ook die ruimte aan te pakken. We hebben hier dan ook een lijst met schoonmaak hacks voor de badkamer die je badkamer sprankelend schoon zullen maken.

1. Zet voordat je je toilet gaat schoonmaken twee Alka Seltzer-tabletten in het toilet. Maak het dan na het bruisen schoon met een toiletborstel voor een sprankelende nieuwe glans!

2. Gebruik tandpasta om de ijzervlekken in de gootsteen en bad te reinigen.

3. Als je chromen armaturen er dof uitzien, poets je ze op met babyolie en een spons.

4. Voor het reinigen van zeepresten van glazen douchecabines, bestrooi rijkelijk frisdrank op een microfiber sponsdoek en wrijf licht. Spoel vervolgens af tot een sprankelende glans!

5. Als je een hardnekkige vlek in je badkuip hebt, bevochtig het oppervlak, bestrooi met baksoda en wrijf met het gesneden oppervlak van een citroen.

6. Maak de douche schoon telkens als je zelf doucht. Voordat je uit de douche komt spuit je het met een 1:1 azijn- en watermengsel en veeg je het weg met een raamtrekker.

7. Gebruik een schrobborstel en je normale glasreiniger voor vervelende plekken met hard water op transparante douchedeuren. Spray de reiniger en scrub daarna voorzichtig met de borstel. Een keer per week houdt de vlekken onder controle.

8. Heet water verdubbeld de effectiviteit van reinigingsmiddelen. Vul de bodem van het bad met een paar centimeter van het heetste water dat je uit de kraan kunt halen en laat het een paar minuten rusten. Laat het dan afvoeren en begin met schrobben!

9. Om aangekoekte haarspray te verwijderen van de deur of muur in de badkamer, meng wasverzachter met wat water. Het zal de haarlak oplossen.

Dit vind je misschien ook leuk