Simpele manieren om gewicht te verliezen

Simpele manieren om gewicht te verliezen

Het verminderen van je lichaamsvet is een gevecht tegen de biologie – je lichaam wil gewoon niet die waardevolle reserves loslaten, en dat is hoe de mensheid gedurende honderdduizenden jaren heeft overleefd. De tijden zijn echter veranderd en we hebben nu meer dan voldoende vet en calorieën. Erger nog, we hebben te veel. Er zijn een paar slimme, veilige en gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen. We zetten ze hier op een rij.

Laat alcohol staan
Alcoholische dranken kunnen de calorieën snel versnellen. Een blikje bier kan van 120 tot 400 calorieën of meer bevatten. Shots of likeur zijn niet vaak veel beter, een enkel shot glas whisky is goed voor maar liefst 150 calorieën. Dat geldt ook voor wijn. Naast de caloriecrisis hebben calorieën uit alcohol ook voorrang op het verwerken van andere bronnen, die snel worden omgezet in vet. Minder alcohol gebruiken is een gemakkelijke manier om af te vallen.

Krijg meer slaap
Slaap is de natuurlijke manier van je lichaam om je hormoon- en metabolismegehalte in te stellen. Als je niet genoeg slaap krijgt, verwerkt je lichaam niet de beste calorieën. Je hebt ook meer kans om te snacken als je een nachtbraker bent.

Eet ontbijt
Studies hebben aangetoond dat ten minste 20 gram eiwit ’s morgens een overweldigend positief effect heeft op zowel je metabolisme als het gevoel ‘de hele dag’ vol te zijn. Een licht ontbijt met eieren (8-10 g eiwit per) is meestal meer dan voldoende als je het type persoon bent dat normaal gesproken het ontbijt overslaat.

Vind lichtere recepten
Sommige fanatieke sporters zijn praktisch toegewijd aan de fijne kunst van het opnieuw creëren van hun favoriete maaltijden en desserts in caloriearme, eiwitrijke en vooral smaakvolle alternatieven. Zelfs iets dat schijnbaar contra-intuïtief is als cheesecake, kan worden gerecreëerd met eiwitpoeder, roomkaas zonder vet, en andere ingrediënten. Als het hiermee kan worden gedaan, kan het met alles.

Drink water
Heel eenvoudig, maar uitdroging kan leiden tot een vals gevoel van honger, wat ertoe leidt dat je vaker eet. Gehydrateerd blijven houdt je meer tevreden over je maaltijd, in aanvulling tot het helpen van je lichaam om de zuurgraad in balans te houden, en een meer geleidende omgeving voor je gezondheid te creëren en gewicht te verliezen.

Voeg toe aan je dieet
En de beste gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Het wegnemen van eten waar je van houdt, is een geweldig recept voor een ramp. In plaats van jezelf je favorieten te ontzeggen, neem je een dieet als een kans om nieuw eten te vinden om toe te voegen, of om snoep te vervangen door fruit en yoghurt. Bij twijfel, ga voor pittig. Die thermogene verbindingen zijn ook geweldige vetbusters.

Dit vind je misschien ook leuk