Single vrouwen vinden het hebben van respect een must in hun Mr. Right

Vandaag vieren we International Women’s Day, een dag waarop we stilstaan bij de rechten van vrouw. Ook in relaties is er het afgelopen eeuw veel veranderd. Datingservice Lexa vroeg bijna 5.000 single vrouwen naar hun ervaring met daten. 44% van de single Nederlandse dames ziet zichzelf als ‘enigszins’ feministisch. Feminisme is niet alleen voor females, zo blijkt. Opvallend genoeg sluit 1 op de 5 single gentlemen zich hierbij aan.

Ook vindt 85% van de vrouwen dat masochisme niet tot nauwelijks meer voorkomt in relaties in de Nederlandse samenleving. Equality for all!

Wie denkt dat mannen een ramp zijn in hun dating habits, heeft het aan het verkeerde eind. Met name onder jonge single vrouwen, tussen de 18 en 24 jaar, scoren de mannen goed. 82% van hen vindt dat mannen zich uitstekend gedragen tijdens het daten. Ook online zijn er stappen gemaakt. De single mannen (55%) en vrouwen (61%) zijn het erover eens dat online daten anno 2019 voor mannen en vrouwen net zo gemakkelijk is.

R.E.S.P.E.C.T
Aretha Franklin zong het al: ‘All I’m asking is for a little respect.’ Wanneer vrouwen op zoek zijn naar de ware is het tonen van respect voor hen karaktereigenschap numero uno. Ook aan mannen werd gevraagd welke eigenschap zíj denken dat de single Nederlandse lady belangrijk vindt. Wat blijkt, de mannen en vrouwen zitten op één lijn!

Daten met iemand op basis van opleidingsniveau of intelligentie is voor veel vrouwen uitgesloten. 83% van de vrouwen zegt dat de mate van intelligentie voor hen niet uitmaakt. “We moeten waarderen wat ons uniek en anders maakt”, stellen de Nederlandse singles.

Dit vind je misschien ook leuk