Skyscanner tipt de beste periode om vliegtickets voor je kerstvakantie te boeken

Skyscanner tipt de beste periode om vliegtickets voor je kerstvakantie te boeken

Laatst geüpdatet op december 14, 2018 by Redactie

We moeten er in september vaak nog niet aan denken, maar als je de supermarkt in loopt en de pepernoten alweer in de winkel ziet liggen is het overduidelijk; over een krappe 12 weken is het al weer december. Weet jij al wat je dit jaar met kerst gaat doen? Vier je de feestdagen samen met je gezin, familie of vrienden in Nederland? Of ga je er tussenuit? Voor iedereen die met kerst een leuk tripje wil maken, heeft Skyscanner geanalyseerd* in welke week Nederlanders het meest voordelig hun vliegticket kunnen boeken.

Stijging ticketprijzen Europese bestemmingen 10 weken voor kerst
De internationale reiszoekmachine onderzocht de cijfers van zowel korte als intercontinentale vluchten. Wil je je kerstvakantie vieren binnen Europa? Dan is het goed te weten dat de prijzen voor vliegtickets 10 weken voor kerst gaan stijgen. Fleur Brugman, Growth Manager bij Skyscanner: we deden deze analyse om Nederlanders te kunnen adviseren wanneer je het meest voordelige vliegticket voor een kerstbestemming kunt boeken met vertrek vanuit Nederlandse luchthavens. Maakt het je niet heel veel uit waar je naar toe gaat? Dan is het gemiddeld gezien het meest economisch 4 weken van tevoren te boeken; je bespaart hiermee zo’n 9% op je Europese vliegticket. Uiteraard is de keuze dan beperkter. Maar wacht zeker niet langer, want de laatste 2 weken voor kerst worden de tickets stukken duurder.”

Tips voor boeken verre kerstbestemmingen
Zoek je een fijne verre bestemming voor je kerstverlof? Dan liggen de zaken iets anders. Maakt het je niet heel veel uit waar je naar toe gaat? Dan kun je 2 tot 3 dagen voor kerst super last-minute een ticket boeken en daarmee gemiddeld 4% besparen. Boek je iets langer voor kerst (tot een week voor de 25e december) dan pieken de prijzen nog snel. 3 weken voor kerst kun je gemiddeld 15% besparen en 11 weken van tevoren is de gemiddelde besparing 6%. Dat is toch altijd mooi en zo houd je weer wat geld over voor de kerstcadeaus!

Skyscanner tipt verder nog dat de zaterdag voor kerst de meest drukke reisdag in deze vakantieperiode is. Wil je de kerstdrukte omzeilen en wat rustiger vliegen? Dan kun je het best vertrekken op 17 december, dat is gemiddeld gezien de minst drukke reisdag in deze periode*.

* de analyse is gebaseerd op de data van skyscanner.nl gerelateerd aan vluchten rond de kerstperiode met vertrek tussen 16.12.2017 en 31.12.2017 en retour tussen 26 december en 7 januari 2018. De resultaten moeten geïnterpreteerd worden als een hulpmiddel voor reizigers om gebruik te maken van de beste datum om te boeken; er kan nooit gegarandeerd worden dat er een exacte datum is waarop ticketprijzen het laagst zijn.

Dit vind je misschien ook leuk