Tekenen dat je niet klaar bent om te trouwen

Tekenen dat je niet klaar bent om te trouwen

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Het huwelijk is een van de belangrijkste dingen in het leven. Veel mensen durven dan ook die stap niet direct te nemen. Het is normaal om een beetje zenuwachtig te zijn, je gaat immers de rest van je leven met één persoon doorbrengen, maar wanneer zijn die gevoelens iets meer? Hier zijn 10 tekenen dat je niet helemaal klaar bent voor de grote stap.

1. Je ziet erg op tegen de bruiloft.
Als het idee dat je de rest van je leven, of in ieder geval de komende 10 tot 20 jaar, met dezelfde persoon moet doorbrengen een gevoel van angst oproept, ben je niet klaar om te trouwen.

2. Je houdt van je partner, maar je bent niet verliefd op hem.
Als je trouwt met iemand omdat je denkt dat hij een goede vriend is en een goede vader zal zijn, maar je bent niet verliefd op hem, moet je serieus overwegen of je klaar bent om met deze persoon te trouwen.

3. Je hebt geheimen voor elkaar.
Een teken dat je niet klaar bent om te trouwen kan zijn dat je belangrijke geheimen achter houdt voor je partner.

4. Je denkt dat scheiden geen probleem is.
Als je in het huwelijk stapt met het idee dat als dingen niet werken, jullie gewoon kunnen gaan scheiden, is dit waarschijnlijk een goede indicator dat je niet klaar bent voor het huwelijk.

5. Jullie moraal en geloof komen niet overeen.
Als er grote verschillen zijn in jullie moraal, overtuigingen en ideeën, kan dat een aanhoudend probleem zijn in de relatie die niet te overwinnen is.

6. Je kent hem pas een korte tijd.
Als je minder dan twee jaar een relatie hebt, ben je niet klaar om te trouwen, hoe oud je ook bent.

7. Jullie krijgen over steeds hetzelfde ruzie.
Als je een ruzie niet zodanig kunt oplossen dat beide partijen het gevoel hebben gehoord en begrepen te zijn en het probleem opgelost wordt, ben je waarschijnlijk nog niet klaar om de sprong te wagen.

8. Je gaat trouwen uit schuldgevoel, angst of omdat je probeert om iemand anders te behagen.
Je kunt ervoor kiezen om met iemand te trouwen uit schuldgevoel omdat je zijn gevoelens niet wilt kwetsen, of omdat je niet durft te zeggen dat je eigenlijk niet wilt, maar dit zal jouw niet gelukkig maken en hem ook niet.

9. Je houdt van het idee wie je partner zou kunnen worden, maar niet wie hij nu is.
Als je hoopt dat een huwelijk je partner zal kunnen veranderen, kan je beter niet met hem trouwen. Mensen veranderen zelden.

10. Je bent geïnteresseerd in een open huwelijk, maar je hebt je partner dat nog niet verteld.
Als je een huwelijk zonder regels wilt, waarom ga je trouwen? Als je moeite hebt om monogaam te zijn, dan moet je jezelf misschien afvragen of een huwelijk wel de juiste stap is.

Dit vind je misschien ook leuk