Tekenen dat je niet klaar bent voor een kind, zelfs als je denkt dat je bent

Tekenen dat je niet klaar bent voor een kind, zelfs als je denkt dat je het bent

Laatst geüpdatet op februari 28, 2024 by Redactie

Je biologische klok tikt misschien behoorlijk hard, maar als een van deze dingen in je leven gebeurt, ben je nog niet helemaal klaar om moeder te worden.

Je hebt last van hypochondrie

Je maakt je veel zorgen om je gezondheid. In feite is het een enorme bron van angst. Hoe verhoudt dit zich tot het hebben van een kind? Nou, een baby krijgen betekent een zwangerschap van negen maanden doormaken die op verschillende manieren je lichaam beïnvloedt. Als je nu zo bezorgd bent over je lichaam, zou je de druk echt kunnen voelen als een baby in je baarmoeder zit.

Je carrière is heel erg belangrijk

Je volgt snel je weg naar een promotie en je carrière is jouw prioriteit. Dat zie je niet veranderen. Hoewel je natuurlijk een carrière en moederschap kunt combineren, als je carrière alles voor je is en het een grote prioriteit in je leven is, zal dat waarschijnlijk niet samengaan met een baby.

Lees ook: 7 redenen waarom het niet egoïstisch is om geen kinderen te krijgen

Je houdt teveel van koffie en alcohol

Als je zwanger wordt, moet je behoorlijk wat veranderingen in levensstijl en dieet aanbrengen. Een daarvan is het verminderen van inname van cafeïne en het laten staan van alcohol. Als je teveel van je huidige levensstijl houdt en de hoeveelheid koffie die je consumeert niet wilt verminderen en alcohol niet wilt opgeven, moet je je afvragen of het misschien wel verstandig is om een ​​baby te krijgen.

Je relatie is niet stabiel

Denk niet dat het hebben van een baby je relatie zal verbeteren. Dat is een vreselijke reden om een ​​kind te krijgen. Als jij en je partner een stormachtige tijd doormaken, is het geen goede situatie om een ​​kind op de wereld te zetten. Niet alleen blijven je relatieproblemen bestaan, maar je hebt ook het extra probleem dat je een kind moet opvoeden.

Je relatie is in een goede plaats

Aan de andere kant, als je een geweldige relatie hebt, is het misschien ook geen goed moment om een ​​baby in de situatie te brengen. Misschien wil je blijven genieten van je relatie met jullie tweeën, zonder de stress van ouders zijn. Dat is helemaal goed – er is genoeg tijd om later ouders te worden!

Je houdt je oog op de klok

Een ander slecht idee om een ​​kind te krijgen is om dit te doen omdat je biologische klok tikt. Dus wat als je ouder wordt? Vrouwen hebben tegenwoordig kinderen in latere stadia van hun leven zonder problemen, en alleen omdat je een bepaalde leeftijd bereikt, wil dat nog niet zeggen dat je een baby moet krijgen.

Lees ook: Fouten die we maken met onze kinderen

Je hebt geen spaargeld

Hé, het opvoeden van kinderen is erg duur! Als je vecht om de eindjes aan elkaar te knopen, dan is het misschien niet het juiste moment om een ​​kind te krijgen. Als je in de nabije toekomst moeder wilt worden, is het tijd om geld te besparen, zodat je uitkijkt naar de toekomst van je kind. Sommige besparingen zullen je ook beschermen in noodsituaties die kunnen opduiken wanneer je een baby krijgt.

Je bent een gewoontedier

Ben je in paniek als er een moeilijke situatie ontstaat? Ben jij een grote planner die niet kan omgaan met het onverwachte? Dan zijn kinderen misschien niet voor jou. Er is niets voorspelbaars aan het hebben van kinderen. Ze zetten ook je leven en routine op zijn kop. Als dat stressvoller is dan opwindend voor jou, is het het beste om het idee van kinderen voorlopig op de achtergrond te zetten.

Je kunt niet echt voor iemand anders zorgen

Je kunt voor een cactusplant zorgen geen probleem, maar de gedachte aan een andere persoon die je nodig heeft, is beangstigend. Je bent niet de enige. Veel mensen maken zich zorgen dat ze het niet aan kunnen, vooral omdat kinderen hebben een overweldigend gevoel is. En nee, je bent niet egoïstisch om je zo te voelen. Je wil gewoon geen verzorger zijn, en dat is oké.

Je gaat vaak op reis

Als je vaak reist en graag nieuwe avonturen wilt starten, dan is het krijgen van kinderen een grote nee. Kinderen hebben stabiliteit en een thuisbasis nodig, en als die dingen het verst van je af liggen, dan kun je het beste blijven reizen over de wereld en het krijgen van kinderen voor een later stadium laten.

Je tijd is te belangrijk voor jou

Je bent erg kieskeurig over je tijd en je houdt van regelmatige me-tijd die rust en stilte met zich meebrengt. Ja, je bent waarschijnlijk nog niet klaar om kinderen in je leven te brengen die al je aandacht, energie en tijd opeisen!

Lees ook: 11 redenen waarom je beter kunt wachten met kinderen krijgen

Je ziet een gelukkige tijd voor je

Het is normaal om baby-situaties voor te stellen die vol geluk zijn, zoals in de ogen van je baby kijken, ermee dansen in de keuken of leuke kleertje kopen. Maar als je je alleen de leuke dingen voor de geest haalt en niet nadenkt over alle stress die gepaard gaat met het opvoeden van een klein mens, dan ben je waarschijnlijk nog niet klaar om kinderen te krijgen. Je kunt niet naar het ouderschap kijken met oogkleppen aan, alleen gericht op de glamoureuze versie van moeder zijn. Dat is een recept voor een ramp. In plaats daarvan moet je op alles voorbereid zijn: de goede en de slechte dagen.

Dit vind je misschien ook leuk