Tekenen dat je een over-denker bent

Tekenen dat je een overdenker bent

Laatst geüpdatet op juni 21, 2019 by Redactie

Merk je dat je vaak van alles overanalyseert? Voel je je dan moe of angstig? Overdenken is een wereldepidemie geworden die leidt tot ernstige depressie en angststoornissen. Als je een over-denker bent, kan het vermoeiend zijn om door elk mogelijk scenario te lopen voor elke mogelijke mogelijkheid. Het is nog erger als je niet weet dat je het doet! Hier zijn de tekenen dat je een over-denker bent, zelfs als je het niet door hebt.

1. Je analyseert elk woord dat je hoort
Wanneer je met iemand in gesprek bent, probeer je te raden of er iets achter zit wat ze zeggen. Je kijkt naar hun gezichtsuitdrukkingen terwijl ze praten en je vraagt ​​je af of ze de waarheid vertellen, of ze elk woord bedoelen dat uit hun mond komt. Je bent van plan er een onderzoek over te doen zodra je naar huis gaat. Je bent er meer geïnteresseerd in over wat je over hen gaat ontdekken, in plaats van ze te leren kennen.

2. Je besteedt meer tijd aan denken dan productief zijn
Je houdt ervan om manieren te bedenken om je vaardigheden te verbeteren en beter te worden in alles wat je doet. Je bent goed in het bedenken van nieuwe ideeën, nieuwe projecten en gedetailleerde plannen. Maar het probleem is dat je zoveel tijd besteedt aan het denken dat je nooit werk gedaan krijgt. Je zegt tegen jezelf dat je het later wel kunt doen – totdat je je realiseert dat je geen tijd meer hebt, dus je laat je taak op het laatste moment vallen en eindigt uiteindelijk met het produceren van niets.

3. Je raakt veel te opgewonden als je iets geweldigs hebt gedaan
Er is niets mis met trots zijn op wat je hebt bereikt. Je hebt het recht om te vieren en de wereld je overwinningen in het leven te vertellen. Maar jezelf troosten onder de gedachte dat je niet meer inspanningen hoeft te doen alleen omdat je een succesvolle mijlpaal hebt bereikt, is misschien een misleidend principe. De wereld verandert elke dag. Er is geen garantie dat je je niveau van succes de rest van je leven zult behouden. Je moet hard blijven werken en jezelf continu verbeteren.

4. Je vindt het moeilijk om de mensen te vergeten die je pijn hebben gedaan
Natuurlijk kun je de pijn die mensen je hebben gegeven blijven voelen, maar je vergeet nooit wat ze je hebben aangedaan. Er is een deel van jou dat je weerhoudt volledig los te laten. Het is moeilijk voor je om relaties met de mensen te herstellen die je onrecht hebben gedaan, ongeacht de tijd die voorbij is gegaan, ongeacht hoe vaak zij je hebben verteld dat zij spijt hebben – je zult altijd de momenten herinneren waarop ze je pijn deden. En wat je ook doet, je kunt die vreselijke herinneringen niet uit je hoofd wissen.

5. Je wilt dat alles netjes en georganiseerd is
Het maakt je gek als er iets niet in orde is. Je kunt niet rustig worden tenzij je er honderd procent zeker van bent dat alles om je heen geplaatst is op de plek waar het hoort te zijn. Je plaatst jezelf nooit in een situatie waarin je niet voorbereid of klaar bent. Je moet ervoor zorgen dat je weet waar je voor staat en waar je mee te maken krijgt.

Lees ook: Manieren om overdenken te stoppen

6. Je verwacht altijd het ergste
Negatieve dingen bedenken wordt op de een of andere manier je favoriete tijdverdrijf. Wanneer je een beslissing neemt, ergens voor de eerste keer naartoe gaat of op het punt staat een vonnis te ontvangen, verwacht je het ergste omdat je niet geschokt wilt zijn als iets niet goed gaat. Je wilt de pijn voelen voordat het echt gebeurt.

7. Je favoriete vraag die je stelt is: waarom?
Je hebt dorst om de redenen te weten waarom dingen gebeuren. Wanneer iemand je hart breekt, wil je meteen weten waarom. Je wilt weten of het jou schuld is, of er iets is dat je niet voor hen kunt regelen. Je kunt geen vrede in je leven hebben tenzij ze je de uitleg geven die je nodig hebt. De uitleg die je geruststelt.

8. Je wordt ongerust als je niet snel antwoord krijgt
Zodra je iemand een bericht stuurt, houd je bij hoe lang het nodig is om je te antwoorden, want je bent te bezorgd dat je iets verkeerd hebt gezegd. Je bent bang dat ze boos op je zijn en daarom lijkt het alsof ze je bericht negeren. De gedachte om iemand eerst te sms’en vindt je eng, want wat als ze niet met je willen praten? Wat als ze jouw naam niet in hun inbox willen zien?

9. Je denkt altijd dat mensen over je praten
Wanneer ze dat in feite niet doen. Jij bent de enige die dat denkt wanneer mensen naar je kijken. Op de een of andere manier vergeet je dat de wereld niet om jou draait. Hoewel je jezelf er af en toe aan herinnert dat er geen reden is om paranoïde te zijn, vraag je je nog steeds af of mensen over jou roddelen.

10. Het duurt langer dan de gemiddelde persoon om een tekst, een e-mail of zelfs een statusupdate samen te stellen
Het is een oneindige cyclus van typen, verwijderen en bewerken. Het is een must om de perfecte woorden te vinden voor een tweet of voor een sms. En begin niet eens over die belangrijke e-mails, die waarschijnlijk een eeuwigheid zullen duren. Het moet altijd perfect zijn.

11. Je gedachten hebben een heleboel mogelijke interpretaties voor elke situatie
Je hebt de kunst van het lezen tussen de regels, ondertoontjes en lichaamstaal onder de knie. Je bent je misschien niet bewust, maar één situatie kan veel dingen betekenen voor je rusteloze brein. Je hebt een voorliefde voor het ingewikkelde, zo lijkt het. Zoals, wat betekent een “Hé, ik vind je leuk”? “Of ik vindt je leuk” zoals als een vriend of “leuk leuk? Oh, het dilemma!

Lees ook: Piekeren – stop ermee! Don’t worry, be happy

12. Je hebt ook alle mogelijke scenario’s bedacht die kunnen optreden als gevolg van je acties
Daarom ben je volledig besluiteloos (zelfs tot de meest alledaagse dingen zoals eten voor de lunch) en heb je een schat aan back-upplannen in het geval Plan A, Plan B of Plan C niet werken. Het is niet eens zo moeilijk dat je er veel moeite voor doet, je bent een natuurlijk persoon. Meestal denk je graag in het slechtste geval.

13. Twijfelen aan de intenties van mensen en zelfs van jezelf is net zo eenvoudig als ademen
Het is moeilijk om iemand te vertrouwen (ja, inclusief jezelf) omdat je gelooft dat pure, eerlijke bedoelingen niet bestaan. Er zal altijd een wolk van twijfel zijn als een persoon gewoon echt aardig voor je is of als het is omdat ze iets van je willen. Je weet niet eens zeker of je gelooft dat je in staat bent om goede beslissingen te nemen.

14. Piekeren is als een tweede natuur voor jou
Helaas is het niet iets dat je ook gemakkelijk kunt uitschakelen. Er zal altijd iets zijn om je zorgen over te maken. Je geest is bedraad om dingen buiten proportie te blazen of ver vooruit te denken aan het heden, waardoor het nog erger wordt.

15. Je kunt er niets aan doen, maar je moet echt alles tot op de bodem uitzoeken
Omdat niet weten je gek zou maken, kan je je innerlijke Sherlock channelen wanneer je BFF een sms-bericht niet beëindigt met een smiley of wanneer je vriend niets van zich laat horen 15 minuten nadat hij je heeft thuisgebracht.

16. Je bent goed in het oppikken van belangrijke sociale signalen
Overdenken kan ook een waardevolle levensvaardigheid zijn. Als iemand die graag andere mensen observeert, kun je het vermogen ontwikkelen om mensen nauwkeurig te lezen op basis van hun acties en gebaren. Je weet wanneer het juiste moment voor jou is om meer te praten of minder te praten, mee eens of oneens te zijn, een mening te delen of je gedachten voor jezelf te houden, te blijven of weg te lopen. Soms kun je krijgen wat je wilt van mensen omdat je ze goed kunt lezen. En dat is een voordeel dat je het voorrecht hebt om te genieten als een overdenker.

Dit vind je misschien ook leuk