Terugkijken op je leven: om deze redenen mag het

Terugkijken op je leven: om deze redenen mag het

In het leven maak je veel mee. Als we terugkijken op het verleden, kunnen we de aard van onszelf bestuderen en herkennen waarom we doen wat we doen. Maar het is belangrijk om niet te veel naar het verleden te kijken of te lang erin te blijven hangen – je kunt er gemakkelijk vast in komen te zitten. Als je bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, kan je geest die herinneringen blijven recyclen, waardoor je een continue cyclus van dezelfde stress ervaart. Hoewel je terug wilt kijken naar het verleden, is het van vitaal belang om je huidige zelf er zoveel mogelijk van te scheiden. Er zijn 4 uitzonderingen die je helpen na te denken over het verleden.

1. Om jezelf te herinneren hoe ver je bent gekomen
Soms ben je misschien hard voor jezelf en word je ontmoedigd in het leven. Reflectie is hier belangrijk – het verandert de mindset en draait de focus terug naar hoe ver je bent gekomen in plaats van hoe ver je moet gaan. Het zien van de voortgang die je hebt gemaakt en het onthouden van de dingen die je goed hebt gedaan, kunnen dienen als het positieve motiverende element dat je nodig hebt om op het pad naar succes te blijven. Zelfs als er nog een lange weg voor je ligt, kun je terugkijken op je vorderingen om de aanmoediging en motivatie te krijgen die je nodig hebt om bij de finish te komen.

2. Om een open geest te houden en empathie te gebruiken
Reflectie op het leven helpt je geest open te houden en kan je zelfs helpen om je oordeel los te laten. Als iemand bijvoorbeeld in een ‘minder dan wenselijke’ positie in het leven is, is het altijd belangrijk om te onthouden dat je misschien in je eigen leven tegelijkertijd ook op een vervelende plek zat. Terugkijken op herinneringen aan geslotenheid kan je zeker helpen verder te gaan met een open geest. Oefen empathie voor mensen met liefde en steun i.p.v. kritiek om problemen uit het verleden te helpen oplossen.

Lees ook: 10 manieren om meer empathie voor anderen te ontwikkelen

3. Om te reflecteren op goede, liefhebbende herinneringen
Terugkijken naar de positieve herinneringen van het leven heeft meerdere voordelen. Inzicht in de persoon die je vandaag bent, roept herinneringen op. Het is belangrijk om je te concentreren op de goede, liefdevolle herinneringen die je warm maken in tegenstelling tot de negatieve. Als je je depressief voelt, kan er een herinnering zijn die je hart verwarmt en je helpt om je uit de crisis te halen. Als je verdrietig bent of treurt, kun je je een gelukkigere tijd herinneren en een warmer gevoel krijgen. Zelfs als je ruzie hebt met iemand, is een van de beste dingen om te doen aan een positief gedachte denken die jullie samen hebben gedeeld. Je hebt je eigen unieke levenservaring, maar net als iedereen heeft het zijn lichtpuntjes. Concentreer je op hen.

4. Om jezelf aan je missie te herinneren
Het leven is een lange en complexe reis en het is gemakkelijk om op een zijspoor te raken. Maar als je jezelf eraan herinnert waarom je hebt besloten om dit unieke pad te bewandelen, word je nieuw leven ingeblazen met dezelfde krachtige energie van intentie die je hebt ingesteld toen je begon.

Lees ook: Dingen die zelfverzekerde vrouwen zien wanneer ze in de spiegel kijken

5. Om een negatieve levenscyclus te ontdekken
Als je nadenkt aan het verleden, zal je veel positieve herinneringen hebben, maar ook negatieve. Hoewel we niet willen dat je vast komt te zitten in een voorbije traumatische gebeurtenis, kun je de duisternis eigenlijk gebruiken om het helderste licht te creëren. Zoek naar een negatieve cyclus of patronen in het verleden. Vraag jezelf af waarom ze zijn gebeurd en of er een les is die je eruit kunt halen. Wanneer het onder je aandacht wordt gebracht, kun je een oplossing vinden om sterker verder te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk