Tien is de moeilijkste leeftijd voor moderne kinderen

Tien is de moeilijkste leeftijd voor moderne kinderen

Vergeet vreselijke tieners – Tien is officieel de moeilijkste leeftijd voor moderne kinderen, volgens een nieuwe studie. Een onderzoek naar de hoogte- en dieptepunten van modern ouderschap heeft onthuld dat 86% van de ouders denkt dat kinderen eerder vervelende ’tieners’ worden dan toen ze jong waren. In feite, meer dan de helft (52 procent) klaagde zelfs dat hun pre-tienerjaren moeilijker kunnen zijn dan een tiener – met meisjes die de grootste uitdaging vormen tussen de leeftijd van 8 en 12. Driftbuien, steeds kieskeurig worden met eten, weigeren hun tanden goed te poetsen – en argumenten over de schermtijd waren de belangrijkste tekenen van een “vreselijke pre-tieners” volgens de enquête – ook was, weigeren naar bed te gaan, te emotioneel en niet willen worden gezien met ouders en grootouders.

Tweederde (66 procent) van de ondervraagde ouders zei dat kinderen deze dagen steeds humeuriger worden door de celebrity-cultuur en sociale media om hen aan te moedigen sneller op te groeien. De peiling van 1001 ouders met pre-tieners vond dat vier op de tien kinderen sneller opgroeien door hun hormonen die eerder optraden vanwege hun dieet en omgevingsfactoren. Oudere broers en zussen proberen te evenaren, de druk van schoolexamens en hun leeftijdsgenoten die ouder waren dan hun leeftijd, waren ook enkele van de redenen waarom ouders dachten dat hun kinderen eerder dan vroeger de adolescentie bereikten.

Het is echter niet allemaal onheil en somberheid, omdat volgens die ouders met oudere kinderen, op de leeftijd van 16, zowel jongens als meisjes hun lastige fase hebben doorstaan.
In feite onthulde de studie ook enkele positieve aspecten van het hebben van pre-tiener kinderen, met 59 procent van de volwassenen die zeiden dat ze goede gesprekken hadden met hun kinderen – hoewel 56 procent erop stond dat hoewel hun kinderen volwassen leken ze nog steeds niet te oud waren voor een knuffel.

Het onderzoek geeft ook aan dat meer dan één op de vijf (21 procent) ouders vonden dat het peuterstadium de moeilijkste leeftijd was, maar 14 procent zei dat het niets te vergelijken viel met de stress van de zorg voor een pasgeborene.

Top 10 tekens van een moeilijke pre-tiener volgens het onderzoek
1. Driftbuien in peuterstijl
2. Te lang tijd doorbrengen op tablets/telefoons
3. Overmatig emotioneel zijn zonder reden
4. Weigeren om te gaan slapen op bedtijd
5. Hun kamer niet opruimen
6. Slordig zijn
7. Een moeilijke eter zijn
8. Niet graag gezien worden met ouders/grootouders
9. Geen genegenheid willen
10. Weigeren om hun tanden te poetsen

Dit vind je misschien ook leuk