Tien levenslessen om te volgen voor succes

Tien levenslessen om te volgen voor succes

Het leven heeft zijn ups en downs, zoals de meeste onder ons al hebben ervaren. Als je een passievol en succesvol leven wilt leiden, zijn er waarden die je elke dag zou moeten naleven. Hier tien Levenslessen om te volgen voor succes, in welke richting dan ook.

1. Waar je ook al gaat, ga 100%. Zodra je weet wat je wilt, ga ervoor met je hele hart. Maak je levensbeslissingen op de eenvoudige veronderstelling dat het een ‘ja’, of een ‘nee’ is. Als het je niet prikkelt, doe het niet. Als dat wel het geval is, ga er helemaal voor.

2. Alles en iedereen heeft schoonheid, maar niet iedereen ziet het.
Als iemand geïrriteerd of onbeleefd is, kun je ze als ‘onbeleefd’ ervaren. Onbeleefdheid, zoals de meeste dingen die ons irriteren, is een actie, niet een kenmerk. Leer de gedachten te scheiden van wat ze doen als een actie en niet wie ze zijn. Ze hebben misschien een slechte dag en het is geen reflectie van hun karakter – en zeker geen reflectie op jou.

3. Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt. Het maakt niet uit hoe langzaam je vooruit beweegt in de richting van het leven of het lichaam dat je wilt, zolang je in de goede richting beweegt. Je komt uiteindelijk waar je wilt zijn.

4. Als je denkt dat je alle antwoorden hebt, heb je niet alle vragen gesteld. Een van de wonderbaarlijke schoonheden van het leven is dat we nooit alles zullen weten. Dingen veranderen, ideeën veranderen, wetenschap verandert – we zijn voortdurend veranderende wezens. Onthoudt dat mensen ooit dachten dat de wereld plat was.

5. Het leven is echt simpel, maar we zorgen er zelf voor dat het ingewikkeld wordt. Vind de dingen die je gelukkig maken, doe er meer van. Vind de dingen die je ongelukkig maken, doe minder.

6. Als je iemand niet leuk vindt, ligt dat aan jou, niet aan hen. Haat, net als elke andere menselijke emotie, is niets meer dan een manifestatie van een gedachte – je controleert het. Haat zet je op een negatieve plaats, waar de associatie van de persoon aan wie je dit gevoel koppelt, je als persoon en je onderliggende geluk kan vernietigen.

7. Stel de doelen niet bij, pas de stappen aan. De volgende keer dat je probeert om ‘vijf kilo’s af te vallen’ of ‘strakke buikspieren te krijgen voor de zomer’, en jezelf afvraagt of je het kan doen, onthoud dat alles mogelijk is met de tijd.

8. Respecteer jezelf en anderen zullen je respecteren. Het respecteren van jezelf geeft je het zelfvertrouwen om echt gelukkig te zijn in het leven. Hoe kan iemand anders je respecteren als je jezelf niet respecteert?

9. Wat de gelukkige persoon in zichzelf zoekt, zoekt de ongelukkige in anderen. Geluk komt van binnen, het is geen tastbaar ding. Een mooie auto, een nieuw huis, een aantrekkelijke partner – geen van deze dingen op zichzelf brengt echt ‘geluk’ of ‘vervulling’. Ze zijn externe bronnen die ook weggenomen kunnen worden. Leer om het geluk van binnen te vinden en je zal altijd gelukkig zijn.

10. Bestudeer het verleden als je de toekomst wilt definiëren. Leren van de fouten of triomfen van andere mensen, zorgt ervoor dat je elk leven wat je wilt kan creëren. Als je meer energie wilt hebben, slaap beter. Als je de persoon wilt zijn die het vertrouwen heeft om in elke ruimte rechtop te staan, gebruik dan alle informatie die die visie ondersteunt.

Dit vind je misschien ook leuk