Tips als je een cosmetische ingreep overweegt

Tips als je een cosmetische ingreep overweegt

Laatst geüpdatet op september 17, 2018 by Redactie

Veel vrouwen ondergaan een cosmetische ingreep om hun uiterlijk te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten. Social media kan iets te maken hebben met de populariteitstoename, omdat steeds meer plastische chirurgen social media gebruiken om foto’s van patiënten voor en na de behandeling te tonen. Hier vijf tips als je een cosmetische ingreep overweegt.

1. Doe je huiswerk. Zoek naar een chirurg die lid is van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Deze artsen ondergaan een jarenlange specialistische opleiding, elke chirurg wordt elke vijf jaar gevisiteerd en ze doen aan nascholing.

2. Onderzoek het werk van de chirurg. Zoek naar ‘voor- en na foto’s’ met meerdere hoeken van alle kanten. De foto’s moeten consistent zijn in hetzelfde licht en dezelfde achtergrond. Dit zal je helpen de consistentie van hun werk te zien.

Lees ook: Het effect van een ooglidcorrectie

3. Lees de online beoordelingen. Veel goede recensies zijn een sterke indicator dat de meerderheid van de patiënten tevreden was met hun resultaten. Natuurlijk kunnen er een of twee ontevreden patiënten zijn.

4. Ontmoet je chirurg. Wanneer je een potentiële chirurg ontmoet, praat met hem of haar over je doelen. Hij/zij moet een plan hebben en het op een manier formuleren die je begrijpt. De patiënt en de chirurg moeten op een lijn staan ​​over de procedure.

5. Wees gezond. Zorg dat je gezond eet en leeft zodat bijvoorbeeld geen hartaandoeningen en hoge bloeddruk hebt, wat een risicofactor kan zijn tijdens een operatie.

Dit vind je misschien ook leuk