Tips als je iemand met kinderen date

Tips als je iemand met kinderen date

Laatst geüpdatet op maart 3, 2019 by Redactie

Als je zelf geen kinderen hebt, kan de gedachte dat je met iemand moet daten met een kind (of twee of drie), intimiderend lijken. Maar als je de relatie met een open mind in gaat, kan het daten van een persoon met kinderen een lonende en plezierige ervaring zijn. Hier enkele tips om je voor te bereiden:

1. Realiseer je dat je nooit op de eerste plaats zult staan. Eerst en vooral, voordat je iemand gaat daten met kinderen, besef dat je nooit de eerste prioriteit van die persoon zult zijn. Voor sommigen is het idee om niet nummer één te zijn gewoon ondenkbaar, dus als je een van die mensen bent, ben je waarschijnlijk een betere match met iemand die geen kinderen heeft. Maar als je accepteert dat er altijd iemand anders is die als eerste komt, dan ben je oké.

2. Laat je verwachtingen bij de deur. Het is van het grootste belang dat je je verwachtingen en veronderstellingen bij de deur laat. Of je nu het beste of het slechtste verwacht, of er ergens tussenin valt, kinderen zullen je ongetwijfeld verrassen. Wanneer we te gehecht zijn aan onze eigen verwachtingen, voelen we ons hoogstens gefrustreerd en in het slechtste geval kunnen we misschien niet zien wat het kind echt nodig heeft.

3. Doe het rustig aan en wees flexibel. Natuurlijk, als je date met iemand met kinderen, zul je het rustig aan doen, maar als je het erover eens bent dat je klaar bent om te worden voorgesteld aan de kids, moet je nog meer vertragen en open staan voor wat daarna komt. Afhankelijk van veel factoren (leeftijd van het kind, het gevoelsleven van het kind, hoe lang je date, hoe lang de ouders uit elkaar zijn, bijzonderheden rond de scheiding, enz.), kunnen kinderen heel verschillend reageren op een nieuwe persoon en de reacties kunnen zelfs van dag tot dag fluctueren. Neem initiatief maar doe het rustig aan. Probeer de moeilijkheden niet te personaliseren. Wees flexibel, en pas je dienovereenkomstig aan.

4. Onthoud dat dit een leerervaring is. Zelfs als de persoon waarmee je date al een tijdje aan het daten is, biedt elke persoon die ze aan hun kinderen introduceren, een nieuwe kans om te leren. Vergeet nooit dat dit een leerervaring voor iedereen is: Omarm zoveel mogelijk het huidige moment, de lonende momenten en de uitdagende momenten, met compassie voor jezelf, je partner en de kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk