Tips voor het bedrukken van eigen beeldmateriaal

Tips voor het bedrukken van eigen beeldmateriaal

Laatst geüpdatet op mei 17, 2018 by Redactie

Met foto’s kun je vele kanten op. Je maakt ze natuurlijk niet alleen om op je smartphone te laten staan of op je computer te zetten, om er vervolgens eens in de zoveel tijd naar te kijken. Nee, je maakt ze om gezien te mogen worden. Dit kan op vele manieren. We geven je hier wat tips hoe je je eigen beeldmateriaal kunt bedrukken.

Begin met het juiste gereedschap
Je telefoon is misschien handig om foto’s mee te maken, maar misschien heeft het geen goede camera. Dat zou dus zonde zijn als je iets laat bedrukken met een niet zo perfecte foto. Zorg ervoor dat je een goede camera gebruikt of een mobiele telefoon hebt die mooie foto’s met goede beeldkwaliteit maakt.

Selecteer de afbeeldingen
Het selecteren van afbeeldingen die je gaat gebruiken om te bedrukken, kan het gemakkelijkste of het moeilijkste deel van het proces zijn. Als je veel foto’s hebt om uit te kiezen, maar er slechts één of een paar nodig hebt, kan het moeilijk zijn een keuze te maken. Maar dit is natuurlijk noodzakelijk. Maar met meerdere foto’s kan je veel meer doen, zoals dagelijks prachtige herinneringen ophalen door eigen verjaardagskalenders te maken. Deze zijn overigens ook heel leuk als cadeau!

Kies fotobewerkingssoftware
Je kunt natuurlijk direct een foto nemen en die gebruiken om iets mee te bedrukken, maar door het bewerken van het beeld kun je dingen een beetje mooier maken, zoals rode ogen verwijderen of een donkere foto lichter maken, tot je de perfecte foto hebt. Of misschien moet je de foto bijsnijden om overbodige achtergrond te verwijderen of om een belangrijke functie te benadrukken.

Kies wat je wilt bedrukken
Met het bedrukken van je eigen beeldmateriaal kan je vele kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld een mooi t-shirt bedrukken, een mok, kussenslopen, en nog veel meer.

Dit vind je misschien ook leuk