Tips voor het creëren van een minimalistische garderobe voor je kinderen

Tips voor het creëren van een minimalistische garderobe voor je kinderen

Er zijn vele redenen waarom steeds meer ouders kiezen voor een minimalistische garderobe voor hun kinderen. In de meeste gevallen betekent dit het verkleinen van de garderobe tot wat past in een kleine kast. Minimale garderobekasten, of capsule-kledingkasten zoals ze ook worden genoemd, bieden een aantal voordelen. Ze zijn minder duur om te onderhouden, je bespaart geld door minder kleding te kopen, en ze vereenvoudigen drastisch de “aankleed” -routine voor kinderen. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Bepaal hoeveel kleding ze echt nodig hebben
De eerste stap op een reis is vaak het moeilijkst, en deze is niet anders. Je moet bepalen hoeveel kleding je kinderen nodig hebben. Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

1: Ontdek de favorieten
Een eenvoudige manier om te beginnen is alle kleding die je kinderen dragen op een consistente basis apart te zetten. Waarschijnlijk dragen ze week na week dezelfde favoriete shirts en broeken. Zet ze apart en bekijk ze goed. Hoeveel dagen met outfits kun je uit deze items halen? Als je kinderen genoeg favoriete shirts en broeken hebben om vier of vijf dagen door te komen, en deze kleding ziet er redelijk goed uit, dan is dit misschien alles wat je hoeft te doen.

2: Maak een lijst
Een meer diepgaande aanpak is om een ​​lijst te maken van hoeveel kleding je denkt dat je kinderen nodig hebben en dingen weg te doen op basis van die lijst. Bijvoorbeeld:
4 paar pyjama’s
4 paar lange broeken
2 korte broeken
4 paar jurken
2 paar rokken
6 shirts met korte mouwen
3 sweatshirts/vesten
2 shirts met lange mouwen
2 jasjes
1 regenjas
1 paar sneakers
1 paar regenlaarzen
1 paar sandalen
6 paar ondergoed
6 paar sokken

Houd er rekening mee dat jouw lijst er compleet anders uit kan zien, afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, hun buitenschoolse activiteiten en hoelang je wilt dat het duurt voordat je de was moet doen.

Lees ook: De voordelen van een minimalistische kindergarderobe

Maak outfits
De truc om een ​​minimalistische kledingkast te maken is dat, idealiter, elk stuk met elk ander stuk moet passen. Breng de favorieten van je kinderen in evenwicht met andere stukken die je helpen om een ​​completere, seizoensgebonden geschikte kledinggarderobe te maken. Een truc om dit te doen is om een ​​paar van hun favoriete items te behouden en de rest in te vullen met eenvoudige basics die allemaal goed samengaan.

Kies een kleurenpalet en blijf erbij. Het doel is hier niet om online te gaan winkelen en een geheel nieuwe garderobe voor je kinderen te kopen, maar je kunt dit concept tijdens het ontledingsproces gebruiken. Zorg ervoor dat de meeste, zo niet alle, shirts kunnen worden gedragen met de meeste, zo niet alle, broeken.

Bewaar de extra’s ten minste een maand
Als je alle kleding die je niet wilt bewaren uit de kast hebt gehaald, doe je ze in een zak met “doneren” en berg het op in de box op voor minimaal een maand. Deze tijd geeft je een kans om te zien hoe goed je kleinere garderobe werkt. Als je de hele maand door items aantreft die je kinderen niet dragen, verplaats ze dan naar de donatietas. Als je gefrustreerd raakt door te veel was te doen, moet je misschien wat extra items toevoegen door een paar uit de zak te halen.

Als je eenmaal een werkende minimalistische garderobe hebt, kun je dit als volgt doen.
* Koop alleen kleding waarvan je weet dat je kinderen ze willen dragen. Het bespaart geld en tijd.
* Houd een actieve donatiebox in een kast of de wasruimte. Wanneer je merkt dat je kinderen iets zijn ontgroeid, was het dan en stop het meteen in de donatiebox.
* Koop minder items van hogere kwaliteit. Je zult de kleding vaker moeten wassen als je een minimalistische garderobe hebt, dus als je goedkope kleding koopt, zal het het seizoen niet overleven.

Dit vind je misschien ook leuk