Tips voor je eerste vakantie met het gezin

Tips voor je eerste vakantie met het gezin

Ben je van plan je eerste vakantie te plannen met je kinderen? We helpen je graag! Hier zijn enkele tips om je eerste vakantie als gezin net iets gemakkelijker te maken.

Probeer het niet allemaal zelf te doen
Vluchten, transfers, accommodatie, excursies – een vakantie plannen is meer dan alleen een muisklik! Bespaar jezelf de stress en gebruik een gerenommeerd reisbureau of een touroperator. Wanneer je boekt bij een bureau dat is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie, kun je rustig uitrusten, wetende dat ze er voor je zullen zijn als er tijdens de reis iets mis gaat.

Zorg dat je verzekerd bent
Zoals we allemaal weten, gaan dingen soms niet altijd goed op reis. Slecht weer, annuleringen van vluchten en verloren bagage zijn zaken die je helaas niet onder controle hebt. Zorg dus dat je een reisverzekering hebt die je in al deze gevallen dekt.

Kies voor kinderclubs
Als je een accommodatie kiest met een kinderclub, zorg je ervoor dat je als ouders tijdens je vakantie wat tijd hebt. Het stelt je kinderen ook in staat om te socialiseren en vrienden te maken – een zeer belangrijk aspect van elke vakantie! Reis je met tieners? Probeer accommodatie te kiezen die ook iets voor hen hebben.

Bereid je voor op de luchthaven en het vliegtuig
De truc om elk drama op het vliegveld te vermijden, is om je kinderen bezig te houden! Voor de kleintjes betekent dat snacks, speelgoed, tablets, boeken of wat dan ook dat ze graag gebruiken om zichzelf bezig te houden. Laat de oudere kinderen hun favoriete Netflix-films of -programma’s downloaden naar hun telefoon of tablet.

Denk ook aan het vliegtuig – comfortabele kleding, oordopjes en snoepjes voor het opstijgen en landen zijn allemaal slimme dingen om bij de hand te hebben.

Kies voor een appartement
Slimme ouders weten dat een appartement het beste is. Als het gaat om een ​​vakantie met je kinderen, is het altijd goed om ze in een of andere routine te kunnen houden. Een wasmachine in je accommodatie hebben betekent minder kleding in een koffer en het kunnen maken van snacks voor hongerige monden wanneer je maar wilt, maakt het leven ook een beetje makkelijker!

Investeer in een goede camera
Als er iets is dat je op elke vakantie gaat gebruiken, is dit een goede camera. Het hebben van foto’s om in de komende jaren op terug te kijken, is iets wat elk gezinslid leuk vindt. Je hoeft geen expert te zijn om prachtige foto’s te maken. Een waterdicht model kan ook resulteren in een aantal zeer leuke foto’s en video’s!

Dit vind je misschien ook leuk