Tips om jouw eigen horecabedrijf thuis op te starten

Tips om jouw eigen horecabedrijf thuis op te starten

Een eigen bedrijf in de horeca industrie thuis opstarten is niet niks. Maar wees gerust, de startup scène in Denemarken bloeit enorm. Er is dus genoeg reden om optimistisch te blijven! Al brengt het opstarten van je eigen bedrijf veel met zich mee, als jij het perfecte idee hebt voor een klein horecabedrijf blijf dan vooral niet wachten.

Natuurlijk, er komt veel bij kijken en er moet veel worden geregeld voordat je bedrijf volledig van start kan gaan, dus is het belangrijk dat je aan alles denkt!

Hier zijn een aantal tips om jouw bedrijf thuis te starten:

Vind jouw niche
Het is waar dat je veel bedrijven niet vanuit je eigen huis kan runnen. Je zal geen eigen hotel of restaurant kunnen starten vanuit je woonkamer, maar een eigen horeca bedrijf is niet gebonden aan alleen een eigen restaurant of hotel. Je kunt ook denken aan niches in de horeca die je gemakkelijk vanuit je huis kunt runnen.

Je kunt bijvoorbeeld als een freelance blogger beginnen en schrijven over de horeca. Werk vanuit thuis en schrijf erop los voor je klanten. Een ander idee is om je eigen creaties of catering producten online te verkopen aan horecabedrijven. Wees creatief en vind een niche in de horeca wat gemakkelijk is om vanuit je huis te runnen.

Hou het legaal
Kon je maar een banner met een logo op je huis plakken en laten zien aan de wereld dat je een eigen bedrijf gestart bent. Het is helaas niet zo simpel. Er zijn veel stappen die je moet ondernemen om jouw bedrijf te beginnen. Als jij je niet aan de regels en wetgeving houdt kan dit voor hoge boetes en zelfs faillissement van je bedrijf zorgen.

Denk bijvoorbeeld aan de verzekering en registratie van je bedrijf. Al ben je een eenmanszaak, je zal je online moeten inschrijven en registreren als een online bedrijf. Zo houdt de overheid bij wat jij betaalt aan belasting. Als je met eten gaat werken dan moet je ervoor zorgen dat je de juiste papieren hebt om dit te mogen produceren en te verkopen. Al met al moet je ervoor zorgen dat jij precies aan de regels en wetten voldoet met jouw bedrijf.

Regel je financiën
Het kan allemaal best duur worden om je bedrijf te registreren en alle andere dingen die erbij komen kijken. Daarom moet je rekening houden met hoeveel het allemaal gaat kosten. Je zult constant geld moeten pompen in het bedrijf om het draaiende te houden zeker wanneer je net begonnen bent en klanten nog ver te zoeken zijn. Daarom is het belangrijk dat jij je financiën op orde hebt en alles goed gepland hebt.

Je zult marketing bedrijven moeten betalen om jouw bedrijf online te adverteren en je zult eventueel ook catering producten moeten kopen bij bedrijven zoals Nisbets zodat je alle benodigdheden in huis hebt. Zelfs als je alleen al blogt over de horeca dan heb je alsnog een computer en boeken nodig om de onderwerpen te bestuderen en je tekst te kunnen schrijven. Je zult een begroting op moeten maken in combinatie met een plan om je bedrijf draaiende te krijgen. Hou goed overzicht van alle huidige en toekomstige kosten en zorg ervoor dat je op alles voorbereid bent. Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk