Tips om ongelukken te vermijden tijdens etentjes op de feestdagen

Tips om ongelukken te vermijden tijdens etentjes op de feestdagen

Laatst geüpdatet op december 14, 2018 by Redactie

De feestdagen zijn de perfecte tijd om door te brengen met vrienden en familie, en als je thuis een etentje organiseert, is het verstandig extra maatregelen te nemen voor de veiligheid van de gasten. Alleen al het menu uitkiezen kan stressvol zijn, maar ook andere dingen zoals een schoon huis, en het bereiden van eten volgens de gezondheidsnormen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand valt door een natte vloer of ziek wordt van het eten. Hier zijn een paar tips die je in gedachten kunt houden.

1.) Let op dat je keuken schoon is – zorg voor een schone werkplek en desinfecteer werkbladen, keukengerei en de handen na het werken met elk voedingsproduct.

2.) Onderzoek de juiste temperatuur voor vlees, vis en andere levensmiddelen zodat het op de juiste manier bereid wordt en de mogelijkheid voor door voedsel veroorzaakte ziekten vermindert.

3.) Vraag de gasten als ze voedselallergieën hebben, en houdt een lijst van alle ingrediënten bij de hand, voor het geval.

4.) Houd kaarsen, fornuizen, ovens en andere brandbare en gevaarlijke materialen schoon, en uit de buurt van potentiële brand-starters en buiten het bereik van kinderen.

5.) Controleer alle meubels en gebruiksvoorwerpen die gevaar kunnen opleveren (zoals splinters en scherpe randen).

6.) Reinig en inspecteer alle vloeren op mogelijke gevaren, rekening houdend met de verschillende soorten schoenen.

7.) Houd de ruimten waar mensen lopen vrij en gemakkelijk begaanbaar.

8.) Beperk of modereer de hoeveelheid alcohol aan gasten of biedt alternatief vervoer voor gasten die mogelijk te veel hebben gedronken.

Merry Christmas!

Dit vind je misschien ook leuk