Tips om sierlijk op hoge hakken te lopen

Tips om sierlijk op hoge hakken te lopen

by Redactie

Laatst geüpdatet op maart 14, 2023 by Redactie

Houd je van hoge hakken maar voel je je niet zelfverzekerd genoeg om ze te dragen? Geen probleem. Met een paar trucs kun je sierlijk op zelfs de meest hoge hakken lopen. We zetten ze hier op een rij.

Tips om sierlijk op hoge hakken te lopen

1. De makkelijkste manier om niet ongemakkelijk op je hakken te lopen, is om je hele voet meteen neer te zetten, alsof je ballerina’s aan hebt. Het is misschien vanzelfsprekend voor veel mensen, maar als je een hoge hakken draagt, zet je eerst je hiel neer, gevolgd door de tenen. Dit zal ervoor zorgen dat het lopen natuurlijker wordt.

2. Hakken dragen maakt je stap korter dan normaal, dus je moet een groter aantal kleine stappen nemen om dezelfde afstand te gaan. Voeg een lichte wiebel toe, en dit kan ten goede werken.

3. Proberen om snel te lopen op hakken kan niet alleen ongemakkelijk zijn, maar kan eindigen in een rampzalige reis. Tussen de kleinere stappen en het gecompenseerde evenwicht is het beter om de tijd te nemen als je hakken draagt. Bovendien geeft langzaam lopen meer zelfvertrouwen.

Lees ook: 7 handige hoge hakken hacks die elke vrouw moet kennen

4. Je zal merken dat je sneller wilt lopen dan je hakken toestaan, en dat kan uiteindelijk effect op je nek hebben. Zorg dat jezelf toestaat om een beetje terug te leunen als je op hakken loopt, omdat dit de neiging om je torso naar voren te duwen tegengaat.

5. Als je een rechte lijn wilt trekken, krijg je betere resultaten als je naar het eindpunt kijkt terwijl je trekt, in plaats van naar je potlood te kijken wanneer het beweegt. Op dezelfde manier, als je op hakken loopt, loop je meer gracieus als je naar je doelpunt kijkt (bijvoorbeeld de winkel aan het eind van de straat) en een rechte lijn naar je eindpunt visualiseert, in plaats van naar je tenen te staren als je loopt.

6. Bij elke stap die je neemt of als je jezelf voelt glijden, buig je voet licht om druk op de binnenkant van je schoen uit te oefenen. Dit zorgt ervoor dat je schoen past bij je voet, waardoor het makkelijker wordt om te manoeuvreren.

7. Als je schoenen slecht passend zijn, is het bijna onmogelijk om natuurlijk op hakken te lopen. Als je hakken te groot zijn, gebruik dan zooltjes voor een betere pasvorm. Als ze te klein zijn, overweeg om ze te laten strekken door een schoenmaker.

Dit vind je misschien ook leuk