Tips om te bewegen gedurende de werkdag

Tips om te bewegen gedurende de werkdag

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Forenzen en mensen die achter een bureau zitten krijgen niet veel beweging tijdens de werkdag. Dit is niet goed voor onze gezondheid, want het verhoogt het risico op diabetes, hoge bloeddruk en een slechte bloedsomloop. Dit verhoogt op zijn beurt de kans op een hartaanval, beroerte en zelfs de dood. Gedurende de dag bewegen kan helpen deze risico’s verminderen. Dit kun je doen door 30 minuten per dag, vijf dagen per week, te bewegen.

Hiermee begin je op kantoor. Zet bijvoorbeeld de prullenbak iets verder, zodat je moet opstaan ​​om iets in de prullenbak te gooien of verplaats items binnen handbereik verder weg. Loop naar het bureau van een collega in plaats van te e-mailen of bellen. Ga vaker naar het koffieautomaat en neem de trap naar een toilet op een andere verdieping. Werk niet door tijdens de lunch aan je bureau. Neem in plaats daarvan een ​​pauze en hierna kun je ook nog eens productiever werken.

Hier zijn zes tips om meer in beweging te komen tijdens de dag:
• Oefen achter je bureau met weerstandsbanden. Gebruik een weerstandsband om je voeten te stretchen en je armen te strekken achter je bureau.
• Neem de trap. Het nemen van de trap is een uitstekende manier om even snel in beweging te komen.
• Verlies geen tijd met wachten. Wanneer je in de rij staat, gebruik die tijd om je nek en schouders te strekken, en buig je knieën voor flexibiliteit.
• Stretch tijdens de vergadering. Neem vijf minuten stretch pauze in het midden van een vergadering die langer dan een anderhalf uur duurt.
• Parkeer je auto verder weg. Als je je auto ver weg parkeert van de ingang, moet je een stukje lopen. Ook als je met het openbaar vervoer gaat kan je eerder uitstappen om toch een paar minuten te bewegen.
• Download een app die je eraan herinnert om te bewegen. Apps die je stappen te tellen gedurende de dag bieden onmiddellijke feedback en zijn grote motivators. Je kunt ook apps gebruiken om je eraan te herinneren dat je moet bewegen aan je bureau.

Dit vind je misschien ook leuk