Tips voor het plannen van een babyshower

Tips voor het plannen van een babyshower

Als het op jou aankomt om een ​​babyshower te organiseren, weet je dat er een heleboel dingen zijn die je moet doen om het feestje tot een succes te maken. Het plannen van een babyshower hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je maar weet wat je doet en je georganiseerd bent. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plannen van de leukste babyshower.

1. Maak een checklist
Een van de eerste dingen die je moet doen, is een checklist maken met alles wat moet worden gepland en wanneer voor elk ding moet worden gezorgd. Op te nemen dingen zijn: wie is de host, hoe groot is het budget, waar en wanneer wordt het feest gehouden, de gastenlijst, de uitnodigingen, het thema, het menu, decoraties, spelletjes, etc. Zorg ervoor dat je veel tijd overhoudt om te winkelen, te koken, de locatie in te richten, enz.

2. Maak de gastenlijst
Vervolgens zou je een gastenlijst moeten maken. Als de babyshower voor een goede vriendin is, ken je waarschijnlijk iedereen die moet worden uitgenodigd. Het is een goed idee om in ieder geval met de aanstaande moeder te praten om erachter te komen wie ze op haar feest zou willen zien, om ervoor te zorgen dat je geen mensen uitnodigt waarvan ze liever niet wilt dat ze komen.

3. Maak de uitnodigingen
Wees creatief en heb plezier met de babyshower uitnodigingen. Je kunt ze kant en klaar kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en leuke uitnodigingen maken die uniek zijn en bij de aanstaande moeder passen.

4. Zorg voor voldoende zitplaatsen
Het kan zijn dat er niet genoeg stoelen zijn voor alle gasten. Dit is geen probleem als je creatief bent. Als je geen extra stoelen hebt, of ruimte voor extra stoelen, zijn kussens een geweldige optie. Houd het gedeelte wanneer de cadeau’s worden geopend kort (een uur of minder), zodat mensen niet voor lange tijd hoeven te zitten en zich gaan vervelen of verkrampt raken.

5. Zorg voor leuke favors
Stuur de gasten naar huis met een kleine herinnering aan de babyshower. Laat je fantasie de vrije loop gaan en maak leuke favors voor de gasten. Kijk voor inspiratie op Pinterest.

6. Versier creatief
Probeer in plaats van traditionele slingers en ballonnen ook andere decoraties te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld champagneglazen vullen met snoep (blauw en roze zijn de kleuren die daarbij horen), maak een luiertaart, papieren zakdoekjes, pom-poms, enz. Iedereen zal het leuk vinden om dingen te zien die ze niet al eerder op een andere babyshower hebben gezien.

7. Bereid een opruimpakket voor
Babyshowers kunnen rommelig worden, maar je kunt de rommel tot een minimum beperken met een opruimpakket. Plaats alles wat de aanstaande moeder nodig heeft om de geschenken georganiseerd te houden en het gebied rondom haar opgeruimd, inclusief vuilniszakken, scharen en een potlood en papier om bij te houden wie wat heeft gegeven, zodat bedankkaartjes later kunnen worden verzonden.

Dit vind je misschien ook leuk