Tips voor huidverzorging bij warm weer

Tips voor huidverzorging bij warm weer

Laatst geüpdatet op april 2, 2024 by Redactie

Als het buiten warm is heb je vast wel gemerkt hoe dorstig je wordt. Dat komt omdat het natuurlijke watergehalte van je lichaam sneller verdampt bij warm weer. Het is echter niet alleen je mond die uitgedroogd raakt; je hele lichaam, inclusief je huid, kan de impact van stijgende temperaturen voelen. Hoewel het vaak over het hoofd wordt gezien, is de huid een essentieel orgaan dat speciale aandacht en zorg nodig heeft. Je huid vertelt immers niet alleen het ware verhaal van je gezondheid en leeftijd, maar vormt ook een beschermende barrière voor de rest van je lichaam. Door je huid soepel, zacht en goed gehydrateerd te houden, zorg je ervoor dat deze niet uitdroogt en barst, wat net zo goed mogelijk is tijdens de warme zomermaanden als in de winter. Gebruik deze tips voor de juiste huidverzorging bij warm weer.

Lees ook: 3 dont’s voor zomerse huidverzorging

Gebruik de juiste zonnebrandcrème

De zon kan uitdrogen en je huid snel beschadigen, zelfs op een bewolkte dag, en nog meer als je in de buurt van water bent, waar reflecties de intensiteit kunnen vergroten. Bescherm je huid tegen verbranding en uitdroging door zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 te gebruiken wanneer je je buitenshuis begeeft. Vergeet ook niet om de vervaldatum van de zonnebrandcrème te controleren om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk wordt beschermd.

Bevochtig vaak

Maak vocht onderdeel van je dagelijkse routine, niet alleen als je uit de douche komt, maar de hele dag door. Zorg voor een goede moisturizer met een mix van voedingsstoffen, verzachtende middelen en antioxidanten, die snel intrekt waardoor de huid zacht aanvoelt zonder vette of olieachtige resten.

Verkort bad- en douchetijd

Hoewel een lange, warme douche of een lekker bad erg ontspannend is, kan warm water je huid echt uitdrogen. Houd je badtijd kort om de kans op uitdroging te minimaliseren.

Scrubben

Neem de tijd om regelmatig te scrubben, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de vochtinbrengende crème gemakkelijker kan doordringen en een gezond uitziende huid zichtbaar wordt. Zorg ervoor dat je voorzichtig scrubt en je scrubschema aanpast aan de unieke behoeften van jou huid, zodat je het niet irriteert.

Hydrateer regelmatig

Lotion aanbrengen is een externe strategie om de natuurlijke barrière van je huid te behouden, maar je kunt ook je huid van binnenuit gehydrateerd houden. Als je uitgedroogd bent, haalt het lichaam water uit elke mogelijke bron, inclusief je huid. Een goede vuistregel is om minstens 8 glazen water per dag te drinken, en te allen tijde een fles water bij de hand te hebben, kan zorgen voor gemakkelijke hydratatie onderweg.

Lees ook: 7 zomerse make-up hacks

Consumeer hydraterende voedingsmiddelen

Net als bij het verhogen van je waterinname, kun je het algehele watergehalte van je lichaam verhogen door de juiste soorten voedsel te eten. Veel soorten producten bevatten veel water, zoals bessen, meloen, komkommer en courgette.

Dit vind je misschien ook leuk