Toe aan een nieuwe vloer? Zo kies je de juiste

Toe aan een nieuwe vloer? Zo kies je de juiste

Als het op het inrichten van je huis aankomt, heb je waarschijnlijk een idee van wat je leuk vindt. Je weet voor welke stijl je gaat en wat voor soort meubels je wilt, maar als het op het uitzoeken van de vloer aankomt kan het ietsje moeilijker worden. Want wat voor type vloer past het beste bij je huis? Welke kleur kies je? Of je nu een bestaande vloer wilt vervangen, of gaat verhuizen naar een nieuwe woning, we hebben hier wat tips voor het uitkiezen van een nieuwe vloer.

Welke stijl past bij jouw smaak en bij jou huis?
De manier waarop je huis is ingericht en de kleuren die je kiest voor je vloer en muren, hebben invloed op de sfeer in de kamer. De stijl van de vloer moet dus bij de rest van je interieur passen.

Hoe groot is de ruimte?
Wat is de grootte en vorm van de ruimte waar je een nieuwe vloer gaat leggen? Is de kamer helder en vol zonlicht of donkerder met kleine ramen? Lichte, natuurlijke vloeren zorgen ervoor dat een kamer ruimer aanvoelt en ze kunnen donkere delen van je huis opfleuren. Is de ruimte groot en breed? Dan kun je overwegen warme of donkere tinten te gebruiken. Deze kleuren doen grote kamers kleiner lijken, wat hen een stuk gezelliger maakt.

Hoe wordt de vloer gebruikt?
Heb je een gezin of ben je alleen? Komen er vaak mensen over de vloer? Heb je kinderen? Of heb je huisdieren? Zal de vloer regelmatig aan vocht worden blootgesteld? Hoe vaak moet de vloer worden schoongemaakt? Hoe lang hoop je en verwacht je dat je nieuwe vloer lang mee gaat? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het uitzoeken van de juiste vloer.

Welke vloer voor welke ruimte
Verschillende ruimtes hebben hun eigen speciale vereisten die je zou moeten overwegen wanneer je een keuze maakt. De woonkamer is een centrale ruimte waar vaak veel mensen komen. Hiervoor zou je een vloer moeten kiezen die bestand is tegen dagelijkse invloeden, zoals laminaat. Daarnaast zijn er tegenwoordig laminaatvloeren in verschillende dessins, zodat er altijd iets past bij jouw wensen. De badkamer is een vochtige ruimte. Hiervoor is een vloer geschikt die water- en schimmel bestendig is, niet glad wordt wanneer deze vochtig is en gemakkelijk te reinigen is. De slaapkamer is een zeer persoonlijke ruimte, en dan wil je een vloer die er mooi uitziet, maar ook comfortabel en warm is voor blote voeten. Ook de keuken is een plek waar veel mensen komen, dus ga voor een vloer die weinig onderhoud vraagt en bestand is tegen licht vocht en herhaaldelijk reinigen, zoals een pvc vloer. In kinderkamers wordt flink gespeeld en geslapen. Daarom kan je het beste kiezen voor een vloer die comfortabel is, gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, en die ook helpt het geluidsniveau laag te houden.

Dit vind je misschien ook leuk