Tweede huis? Ga voor een chalet!

Tweede huis? Ga voor een chalet!

Laatst geüpdatet op september 21, 2018 by Redactie

Het idee om een tweede huis te kopen kan zeer spannend zijn. Heerlijk als je bijvoorbeeld in een drukke stad woont, en je in de weekenden en vakanties naar een rustige plek aan de zee of in het bos wilt gaan. Maar de realiteit is, dat een tweede huis veel geld kan kosten. Hierbij moet je niet alleen denken aan de aanschafkosten, maar ook de onderhoudskosten en inrichting. En niet te vergeten de dubbele woonlasten (gas, water, elektriciteit, gemeentelijke heffingen) en belastingen. Als je niet zoveel geld te besteden hebt, kan een chalet een goede optie zijn. Deze zijn over het algemeen wat kleiner en veel goedkoper dan een tweede huis.

Waarom een chalet?
Een chalet is een klein huisje die van alle gemakken voorzien is. Eigenlijk een kleine versie van een huis. Er is een woonkamer, keuken, een of meerdere slaapkamers, badkamer en toilet. Ideaal voor de vakantie, waar je ongestoord kunt genieten van de rust in de omgeving.

Welke type chalets zijn er te koop?
Er zijn zowel nieuwe als tweedehandse chalets te koop. Deze zijn van eenvoudig tot zeer luxe uitgevoerd. Als je weet waar je je chalet wilt plaatsen (bijvoorbeeld het bos, een boerderij of het strand), kun je je keuze van het chalet gaan bepalen. Ga je voor hout of toch liever kunststof? Je kunt natuurlijk ook een chalet op een vakantiepark aanschaffen.

Het is een goede investering.
Veel mensen die een chalet bezitten, verhuren deze ook op tijden dat ze er zelfs niet verblijven. Op deze manier kun je je investering terug verdienen. Als je het wilt verhuren moet je wel opletten op de kwaliteit en de gebruikte materialen. Huurders zijn niet altijd even netjes, en je wilt natuurlijk niet dat je huisje vernield wordt.

Waar koop ik een chalet?
Als je “chalet kopen” in google zoekt, krijg je meer dan een miljoen resultaten. Voorzichtigheid geboden dus bij de aanschaf van een chalet. Het is verstandig bij een betrouwbare aanbieder te kopen die gespecialiseerd is in chalets. Caravancentrum Stekelbos is bijvoorbeeld een van de meest betrouwbare aanbieders op het gebied van chalets en caravans. Ze bestaan al 45 jaar en er is altijd wel voor iedereen een geschikte chalet te koop bij stekelbos, of je nu gaat voor een nieuwe of tweedehandse. Er is ook een showterrein aanwezig waar je de modellen zowel van binnen als buiten kunt bewonderen. En ze bieden ook transport aan naar de gewenste bestemming.

Dit vind je misschien ook leuk