Verminder acne door deze tips te volgen

Verminder acne door deze tips te volgen

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Het is heel gewoon voor mensen met acne om hun huid te schrobben en om harde producten te gebruiken, maar door dat te doen, wordt acne vaak erger. Gelukkig kan acne vaak worden verminderd met eenvoudige veranderingen in de huidverzorgingsroutine van een persoon. Om acne te verbeteren, moeten mensen met acne voorzichtig zijn wanneer ze hun huid aanraken en milde producten gebruiken, zoals alcoholvrije producten. Hieronder wat tips.

1. Was twee keer per dag je gezicht en na het zweten. Transpiratie, vooral wanneer je een hoed of helm draagt, kan acne verergeren, dus was je huid zo snel mogelijk na het zweten.

2. Gebruik je vingertoppen om een ​​zachte, niet-schurende reiniger aan te brengen. Het gebruik van een washandje, spons of iets anders kan de huid irriteren. Gebruik geen huidverzorgingsproducten die de huid irriteren, zoals toners en scrubs. Een droge, rode huid zorgt ervoor dat acne er slechter uit ziet.

3. Spoel af met lauw water.

4. Was je haar regelmatig. Als je dagelijks vettig haar hebt, was het met shampoo.

5. Laat je huid op natuurlijke wijze genezen. Als je je acne peutert of knijpt, duurt het langer voordat het weggaat en het verhoogt het risico op acne-littekens.

6. Houd je handen van je gezicht af. Als je je huid de hele dag aanraakt, kan dit voor uitbarstingen zorgen.

7. Blijf weg van zon en zonnebanken. Bruinen beschadigt je huid. Bovendien maken sommige acnemedicijnen de huid erg gevoelig voor ultraviolet (UV) licht, dat je krijgt van zowel de zon als een zonnebank. • Het gebruik van zonnebanken verhoogt je risico op melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker, met 75 procent, en het risico neemt toe bij elk gebruik.

Dit vind je misschien ook leuk