Vier Halloween met drankjes uit het land van herkomst

Vier Halloween met cocktails uit het land van herkomst

by Redactie

Laatst geüpdatet op februari 27, 2023 by Redactie

De griezeligste feestdag van het jaar is eindelijk aangebroken. Halloween wordt de afgelopen decennia in Nederland gevierd, maar de feestdag komt eigenlijk uit Ierland en niet uit de Verenigde Staten, zoals velen eigenlijk denken. Hier zijn drie spannende cocktails met roots uit het land van herkomst, die perfect zijn voor Halloween feesten dit weekend.

Hoe maak je kleurrijke Halloween cocktails uit het land van herkomst

Tullamore Pumpkin Sour

5cl Tullamore D.E.W.
2cl Citroensap
2cl Suikerlaag
2cl Pompoensap
Doe dit: Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Schud en giet in een champagneglas met ijs. Garneer gerust met b.v. een takje rozemarijn.

Lees ook: Geniet van spookachtige vruchten op Halloween

D.E.W. Beet Manhattan

5cl Tullamore D.E.W.
0,5cl Bietensuikerlaag*
2 scheutjes Angostura Bitters
Maak het zo: Schenk alle ingrediënten in een glas met ijs. Serveer in een cocktailglas zonder ijs. Garneer met bijvoorbeeld een blaadje van een rozenstengel, een schijfje gedroogde rode biet of een kers.
*Bieten koken. Pureer de bieten in het water om zoveel mogelijk kleur te extraheren. Giet het bietenwater af en meng met gelijke delen suiker, d.w.z. 1 dl water op 1 dl suiker. Rode biet kan worden gebruikt om te bakken of te koken

Tully Dark Hall

5cl Tullamore D.E.W.
5cl appelsap
5cl Bietensap
Doe dit: Schenk de ingrediënten in een drinkglas met ijs. Roer licht en serveer. Gegarneerd met gedroogde appel of mooie herfstbladeren.

Dit vind je misschien ook leuk