De vier primaire werkstijlen op elke werkvloer

De vier primaire werkstijlen op elke werkvloer

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Ieder van ons is een samenstelling van vier werkstijlen, hoewel het gedrag en het denken van de meeste mensen nauw aansluiten bij één of twee. Alle stijlen brengen bruikbare perspectieven en een onderscheidende aanpak van het genereren van ideeën, het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen. Hieronder de vier primaire werkstijlen die je op elke werkvloer vindt volgens onderzoek van Harvard Business Review.

Pioniers waarderen mogelijkheden, en ze vonken energie en verbeelding op hun teams. Zij geloven dat risico’s de moeite waard zijn en dat het oké is om op je gevoel te vertrouwen. Hun focus is gericht op het grote plaatje. Ze worden aangetrokken tot gedurfde nieuwe ideeën en creatieve benaderingen.

Beschermers hechten waarde aan stabiliteit, en ze brengen orde en discipline. Ze zijn pragmatisch, en ze aarzelen om risico’s te omarmen. Gegevens en feiten zijn basisvereisten voor hen, en de details doen er toe. Beschermers denken dat het zinvol is om te leren uit het verleden.

Bestuurders hechten waarde aan uitdaging en het genereren van momentum. Resultaten zien en winnen zijn het belangrijkste. Bestuurders hebben de neiging om problemen als zwart-wit te zien en problemen direct aan te pakken, gewapend met logica en data.

Integreerders hechten waarde aan verbinding en het samen trekken van teams. Relaties en verantwoordelijkheid in de groep staan voorop. Integreerders hebben de neiging om te geloven dat de meeste dingen relatief zijn. Ze zijn diplomatiek en gericht op het krijgen van overeenstemming.

Teams die deze stijlen bij elkaar brengen moeten, in theorie, genieten van de vele voordelen van cognitieve diversiteit, variërend van verhoogde creativiteit en innovatie tot een betere besluitvorming.

Dit vind je misschien ook leuk