Vier redenen waarom stoppen met Facebook moeilijk kan zijn om te doen

Vier redenen waarom stoppen met Facebook moeilijk kan zijn om te doen

Laatst geüpdatet op september 17, 2018 by Redactie

Geef het toe, je hebt op het een of ander moment overwogen om te stoppen met Facebook. Misschien ben je zo ver gegaan om je account te sluiten, en heb je gezegd dat je nooit meer terug zal komen, om vervolgens een ​​week later weer in te loggen. Een onderzoek ontdekte vier redenen waarom onze relatie met Facebook ingewikkeld is:

• Waargenomen verslaving – Degenen die vinden dat Facebook verslavend of gewoon is, waren meer geneigd terug te keren, volgens het onderzoek van de groep. Eén deelnemer beschreef dit gebruikelijke aspect door te zeggen: “In de eerste tien dagen, wanneer ik een internetbrowser opende, gingen mijn vingers automatisch naar” f “.”

• Privacy en bewaking – Mensen die Facebook grotendeels gebruiken om te beheren hoe andere mensen over hen denken, zijn vaker geneigd weer in te loggen, terwijl gebruikers die vonden dat hun Facebook-activiteit werd gecontroleerd, minder snel zouden terugkeren.

Lees ook: Ben je verslaafd aan Social Media? 6 vragen die je jezelf moet stellen!

• Subjectieve stemming – Ben je in een goed humeur? Dan ben je minder geneigd om terug te komen op je belofte om van Facebook af te blijven.

• Andere sociale media – De groep ontdekte dat Facebook-gebruikers minder geneigd zijn om weer in te loggen als ze andere sociale media kanalen – zoals Twitter en Instagram – hadden om hun tijd te besteden. Interessant is echter dat degenen die nadenken over de juiste rol van technologie in hun sociale leven, eerder zullen terugkeren. In veel van deze gevallen keerden mensen terug naar Facebook, maar veranderden ze hun gebruik, bijvoorbeeld door de app van hun telefoon te verwijderen, hun aantal vrienden te verkleinen of de hoeveelheid tijd die op het platform werd doorgebracht te beperken.

Dit vind je misschien ook leuk