Vijf of meer uren smartphonegebruik per dag kan obesitas verhogen

Vijf of meer uren smartphonegebruik per dag kan obesitas verhogen

Laatst geüpdatet op juli 31, 2019 by Redactie

Aangezien smartphones een inherent onderdeel van het leven blijven en groeien als een primaire bron van entertainment – vooral onder jongeren – leidt dit tot een afname van lichamelijke activiteit. In een recent onderzoek hadden universitaire studenten die hun smartphones vijf of meer uur per dag gebruikten een 43 procent hoger risico op obesitas en hadden ze meer kans op andere levensstijl gewoonten die het risico op hartaandoeningen verhogen.

Onderzoekers analyseerden 1060 studenten. De studiegroep bestond uit 700 vrouwen en 360 mannen. Met een gemiddelde leeftijd van respectievelijk 19 jaar en 20 jaar. Deelnemende mannen hadden 36,1 procent overgewicht en 42,6 procent obesitas. Vrouwen hadden 63,9 procent overgewicht en 57,4 procent obesitas.

Onderzoekers ontdekten dat het risico op obesitas met 43 procent toenam als een smartphone vijf of meer uur per dag werd gebruikt, omdat deelnemende studenten twee keer zoveel kans hadden om meer suikerhoudende dranken, fastfood, snoepjes, snacks te drinken en verminderde lichamelijke activiteit. Zesentwintig procent van de personen met overgewicht en 4,6 procent met obesitas brachten meer dan vijf uur door met het gebruik van hun apparaat.

Dit vind je misschien ook leuk