Voordelen van een Staycation

Voordelen van een Staycation

Een vakantie buitenshuis kan veel geld en energie kosten. Staycations zijn recent dan ook erg populair geworden. Een staycation is een vakantie waar jij en je gezin thuis kunnen ontspannen en genieten van dagtrips dicht bij huis. Thuisblijven klinkt misschien een beetje saai, maar een staycation kan een hele leuke tijd worden. Houd deze voordelen in gedachten:

* Je bespaart een hoop geld als je thuisblijft! Bedenk eens hoeveel het kost om te reizen: vliegtickets, autoverhuur, hotels, uit eten gaan, activiteiten. Het is veel.

* Thuisblijven geeft je de kans om meer te weten te komen over je omgeving. Je zult verbaasd zijn hoeveel er te doen is in je dorp, stad of regio.

Lees ook: Hoe je je dit jaar een zomervakantie kunt veroorloven

* Thuisblijven kan in feite meer ontspannend en versterkend zijn dan reizen. Je hebt niet te maken met inpakken, drukke luchthavens (en de hoofdpijn van annuleringen), navigeren op een onbekende plek of de kinderen bezig houden.

* Staycations houden het geld dat je uitgeeft lokaal, waardoor de mensen in je eigen gemeenschap hiervan profiteren. Groot pluspunt!

* Minder verbruik en afval. Mensen hebben de neiging om hun gewoonten te veranderen wanneer ze op vakantie zijn. De meeste mensen zullen meer afval produceren en doen vaak niet aan recycling, puur omdat ze hun gebruikelijke afvalbak niet bij de hand hebben. Tijdens een staycation hoeft je je goede gewoonten niet op te geven om plezier te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk