Waarom Mr. Nice de juiste man zou kunnen zijn

Waarom Mr. Nice de juiste man zou kunnen zijn

De sleutel tot relatie geluk kan net zo eenvoudig zijn als het vinden van een aardige persoon. En, ondanks het populaire geloof, is het delen van vergelijkbare persoonlijkheden misschien niet zo belangrijk als de meeste mensen denken, volgens nieuw onderzoek.

“Mensen investeren veel in het vinden van iemand die compatibel is, maar ons onderzoek zegt dat dit misschien niet het einde is,” zei de onderzoeker. “In plaats daarvan zouden mensen misschien moeten vragen: ‘Is dit een aardig persoon?’ ‘Heeft hij/zij veel angst?’ Die dingen doen er meer toe dan het feit dat twee mensen introverte mensen zijn en samen eindigen.”

De meest opvallende bevinding van de studie was dat het hebben van vergelijkbare persoonlijkheden bijna geen effect had op hoe tevreden mensen waren in hun leven en relaties.

Wat betekent dit onderzoek voor dating-apps? Ondanks hun populariteit hebben apps die overeenkomen met compatibiliteitsproblemen het misschien helemaal verkeerd, zei de onderzoeker.

“Wanneer je begint met het maken van algoritmen en het psychologisch matchen van mensen, weten we eigenlijk niet zoveel over wat we denken dat we doen.” “We weten niet waarom het hart kiest wat het doet, maar met dit onderzoek kunnen we compatibiliteit uitsluiten als de enige factor.”

De onderzoekers keken bijna naar elke manier waarop paren gelukkig konden zijn, waardoor het de meest uitgebreide studie tot nu toe is. Gebruikmakend van gegevens van een langlopende enquête, maten de onderzoekers de effecten van persoonlijkheidskenmerken op het welbevinden bij meer dan 2.500 heteroseksuele stellen die ongeveer 20 jaar getrouwd zijn.

Zelfs onder de paren die vergelijkbare persoonlijkheden delen, vonden de onderzoekers het hebben van een partner die consciëntieus en mooi is, leidt tot een hogere mate van relatietevredenheid. Tegelijkertijd resulteert het hebben van een neurotische partner en, verrassend genoeg, extraverte, in een lagere tevredenheid van de relatie.

Dit vind je misschien ook leuk