Zo ben je een aardige bruid

Zo ben je een aardige bruid

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Ondanks dat het plannen van een bruiloft voor veel stress zorgt, en je ook op de dag zelf niet helemaal jezelf bent omdat je bang bent dat er van alles mis kan gaan, is er geen reden om in een “bridezilla” te veranderen. Je wilt immers dat iedereen (inclusief jij en je partner) met plezier terugdenkt aan je grote dag. We zetten hier wat tips op een rij om ervoor te zorgen dat je een aardige bruid bent.

1. Zeg “dank je” tegen iedereen
Bedank iedereen die heeft meegeholpen aan de bruiloft, maar ook iedereen die is gekomen om de dag met jullie te vieren. Dus je verloofde, familieleden, vrienden, planners en leveranciers. Een woord van dank kan een klein gebaar zijn, maar het wordt zeer gewaardeerd.

2. Wees aardig
Nogmaals, dit is inclusief de mensen die nauw met je hebben samengewerkt. Als je attent en vriendelijk bent, betekent het ook dat mensen meer bereid zijn om iets voor je te doen.

3. Bied maaltijden en dergelijke aan
Zorg ervoor dat je iedereen die er de hele dag mee bezig is om je huwelijk een succes te maken, eten en drinken geeft. Hiermee bedoelen we de fotograaf, weddingplanner, schoonmaker, serveersters en ga zo maar door. Het is ook leuk om ze een kleine blijk van waardering te geven.

4. Zorg dat gasten uit het buitenland zich welkom voelen
Ze zijn allemaal gekomen om je bruiloft bij te wonen, dus het minste wat je kunt doen is zorgen dat ze zich welkom en comfortabel voelen. Zorg dat ze overal aan meedoen, of biedt ze een wandeling aan in de stad als het hun eerste keer hier is.

5. Praat niet de hele tijd over de bruiloft
Er zijn meerdere dingen die in deze wereld gebeuren, dan alleen je bruiloft. Het kan verleidelijk zijn om elk detail met iedereen te bespreken, maar doe dat niet. Geef hen een pauze. Wat nog belangrijker is, praat niet over de bruiloft met mensen die niet zijn uitgenodigd. Het is gewoon onbeschoft.

6. Het is ook het huwelijk van je verloofde
Het is gemakkelijk om te vergeten dat het zijn grote dag is, maar dat is het ook. Vergeet niet om hem te betrekken bij het planningsproces, en neem zijn adviezen en besluiten in overweging.

7. Leer ermee omgaan
Het maakt niet uit hoe nauwgezet je alles hebt gepland, sommige dingen zullen nog steeds fout gaan. Dit hebben we al eerder gezegd, maar het blijft belangrijk: aan het einde van de dag ben je getrouwd, en dat is echt het enige dat telt.

Dit vind je misschien ook leuk