Zo doe je een detox na een weekend te veel eten en drinken

Zo doe je een detox na een weekend te veel eten en drinken

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Velen onder ons gaan in het weekend te keer met lekker eten, cocktails, wijn en bier. Dat mag ook want je hoeft je niet altijd vast te houden aan een gezond leefpatroon. Maar soms heb je na het weekend spijt, vandaar dat we hier wat tips op een rij hebben gezet hoe je weer terugkomt in je gezonde eetpatroon.

1. Probeer elke dag minstens 5 porties verse, groenten te eten.

2. Zorg voor probiotica, ofwel een kwalitatief hoogwaardig supplement of gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken om weer in evenwicht te komen.

3. Eet water! Het is een nog efficiëntere en krachtigere manier om te hydrateren dan gewoon drinkwater. Eet veel waterrijke planten, zoals komkommers en meloen om je spijsvertering te helpen regelen. Maar ook mineraalwater of een detox thee mogen niet ontbreken. Eet tijdens de lunch fruit en groenten die veel water bevatten, zodat je de cellen kan blijven hydrateren.

4. Drink een spijsverterings thee. Spijsverterings thee bevat bittere kruiden die de lever helpen activeren, wat niet alleen je lichaam ondersteunt om het te ontdoen van toxines, maar ook je spijsverteringstelsel stimuleert.

5. Adem diep door je buik om stress te verlichten, en de spijsvertering te ondersteunen.

Dit vind je misschien ook leuk