Zo geef jij de perfecte dinnerparty

Zo geef jij de perfecte dinner party

Laatst geüpdatet op augustus 2, 2018 by Redactie

Af en toe is leuk om thuis een etentje te geven, vooral na al deze weken van mooi weer waar de barbecue vaak tevoorschijn is gehaald. Maar het houden van een dinner party kan heel stressvol zijn. Je moet een heerlijk menu bedenken, zorgen dat het huis schoon is, een mooie tafel dekken … de lijst gaat maar door. Maar het hoeft helemaal niet stressvol te zijn, als je maar goed voorbereid bent. We hebben hier dan ook wat tips op een rij gezet zodat jij de perfecte dinner party kunt geven.

Kies de juiste gasten
Een perfecte dinner party heeft een leuke groep mensen. Zorg dat er een mix is van nieuwe mensen en bekende vrienden. Wanneer mensen naast iemand nieuw zitten, gaan ze automatisch met degene praten en zullen ze het leuk hebben. Zorg ervoor dat je ook vrienden uitnodigt waarvan je al weet dat ze met elkaar overweg kunnen.

Zorg dat je goed bent voorbereidt
Als je goed bent voorbereidt, hoef je op de dag zelfs niet zoveel te doen en kun je genieten van je eigen feestje. Zorg dat je ruim op tijd weet wat er op het menu komt te staan en doe dan de meeste boodschappen. Twee dagen voor het etentje kan je de laatste dingen kopen die zo vers mogelijk moeten blijven. Een dag ervoor is het verstandig zoveel mogelijk van het eten klaar te maken. Op de dag van je dinner party maak je de laatste dingen klaar. En vergeet niet het huis ruim op tijd schoon te maken.

Maak van de tafel een feestje
Vergeet niet om de tafel feestelijk te maken. Dit doe je op de dag zelf. Hierbij hoort een mooi servies zoals een tijdloos boerenbont servies, gecombineerd met servetten, bestek en verse bloemen. Zorg er wel voor dat je kleine vaasjes met bloemen neerzet, anders kunnen ze een gesprek in de weg zitten.

Houd het eten simpel
In het tijdperk van Instagram en Pinterest kan het gemakkelijk worden om je te laten verleiden om van alles uit te proberen. Je kunt een geweldig feest geven met leuke details, zonder overboord te gaan. Kies een heerlijk zelfgemaakt aperitief, cocktail en hoofdgerecht, al het andere hoeft geen 5-sterrenkwaliteit te zijn. Koop wat kaas, worst, olijven en crackers uit de supermarkt en je kunt online drank kopen. Dan hoef je niet met flessen drank te sjouwen. Voor het dessert kan je bijvoorbeeld iets kant en klaars kopen. En het voorgerecht kan je ook simpel houden, door bijvoorbeeld een soepje te serveren.

Relax!
Het beste wat je voor jezelf en je gasten kunt doen, is op de dag zelf ontspannen! Je wilt niet dat er een hectische sfeer ontstaat. Zorg dus dat je ontspannen bent en glimlach vaak. Laat de beste versie van jezelf zien, en iedereen zal het leuk hebben.

Dit vind je misschien ook leuk