Zo huur je goedkoop een auto op vakantie

Zo huur je goedkoop een auto op vakantie

De zomervakantie staat voor de deur, en we gaan met zijn allen weer massaal op vakantie. Of je nu in Nederland op vakantie gaat, of naar het buitenland, een auto huren op vakantie maakt het veel gemakkelijker om op je eigen tempo de omgeving te verkennen. Je bent immers niet afhankelijk van het openbaar vervoer of dure uitstapjes van de locale touroperators. Het huren van een auto kan duur zijn, maar we hebben hier acht tips om geld te besparen.

Maak gebruik van een vergelijkingssite voor het huren van auto’s
Tegenwoordig is ervoor bijna alles een vergelijkingssite. Dus ook voor het huren van auto’s wereldwijd. Wij vinden Auto Europe ideaal, een autoverhuur bemiddelaar met meer dan 60 jaar ervaring! Het grote verschil hier in vergelijking met een directe leverancier is dat je je niet afhankelijk bent van slechts één autoverhuurder. Auto Europe werkt samen met alle bekende aanbieders zoals Hertz, Europcar, Sixt, Avis, Budget en nog veel meer. Hier kun je gemakkelijk prijzen vergelijken, de beste auto kiezen die past bij jouw reisbehoeften, en snel een auto boeken op wel 24.000 afhaallocaties in 180 landen over de hele wereld. Naast auto’s kun je ook campers en luxeauto’s huren en profiteren van veel promoties. Alle voorwaarden staan duidelijk aangegeven, dus weet je wat je te wachten staat. Een van de andere voordelen is dat er geen annuleringskosten in rekening worden gebracht tot 48 uur voor het afhalen van de auto.

Vermijd huren op de luchthaven
Hoewel de luchthaven misschien de ideale plek is om een huurauto op te halen wanneer je per vliegtuig op de plaats van bestemming aankomt, is dit niet de beste plek om een aanbieding te vinden. De prijs voor het ophalen van een auto op een luchthaven locatie is vaak aanzienlijk hoger dan als je een auto een paar kilometers verder huurt in een stad of dorp. Een besparing die de moeite waard is om een
bus, trein of taxi naar je accommodatie te nemen.

Let op het tijdstip
Weekendtarieven zijn vaak de goedkoopste, maar je kunt ook goede aanbiedingen vinden door de auto voor een week te huren. Vergelijk dus altijd de huurprijzen van een weekend of enkele dagen met die van een week. Maar kijk uit voor extra kosten als je plannen halverwege de reis veranderen en je je auto uiteindelijk later retourneert dan je gepland had. Er kan een volledige extra dag in rekening worden gebracht als je slechts een uur te laat bent bij het terugbrengen, en soms zelfs een toeslag bovenop het huurtarief.

Laat de extra’s achterwege
Een navigatiesysteem is handig wanneer je in een onbekende regio rijdt, dus veel verhuurbedrijven bieden ze tegen een dagelijkse vergoeding aan. Ook kinderzitjes worden aangeboden als extra optie. Maar let op – dit zijn allemaal extra kosten die snel kunnen oplopen. In plaats van een navigatiesysteem te huren, kun je je eigen apparaat meenemen of je smartphone gebruiken om de rijroutes in kaart te brengen. En als het niet te vervelend is, neem zelf een kinderzitje mee op reis om extra kosten te voorkomen.

Lever de auto in op de afgesproken locatie af
Let ook op dat je auto op de afgesproken locatie inlevert, want anders kan het je ook meer geld kosten. De auto moet dan naar de oorspronkelijke afgesproken locatie worden gebracht, en de kosten
voor het transport daar naartoe komen dan voor jou rekening. Evenals het huurtarief voor de duur van het transport en een eventuele toeslag.

Let op het brandstofbeleid
Vele maatschappijen werken met een regeling dat je met een volle tank wegrijdt en de auto met ‘lege’ tank inlevert. Dit is niet zo handig als het lijkt. De voordeligste optie is met een volle tank ophalen en met een volle tank inleveren. Zo betaal je dus precies het bedrag voor de brandstof die je gebruikt.

Controleer de auto
Wanneer je de auto ophaalt of wegbrengt, is het essentieel dat je de auto grondig controleert op interne en externe schade en slijtage. Maak foto’s van alle kanten van de auto en let op eventuele schade. Een smartphone registreert de tijd en datum van je foto’s. Rapporteer alles aan het autoverhuurbedrijf en laat ze alles opschrijven op het huurcontract wat je opmerkt voordat je iets ondertekent. Controleer de auto ook op wettelijk verplichte items voordat je vertrekt.

Let op de kleine lettertjes
Alle gemaakte afspraken staan in het huurcontract wat je ondertekent. Denk bijvoorbeeld aan het aantal onbeperkte kilometers dat is inbegrepen in de huurprijs en hoeveel je moet bijbetalen voor extra kilometers. Welke verzekeringen zijn inbegrepen en welke niet. Zaken zoals eventuele schade aan en/of diefstal van de auto, het eigen risico, etc. Zorg er dus voor dat je de kleine lettertjes goed doorleest om niet voor verassingen te komen staan.

Dit vind je misschien ook leuk