Zo kies je de juiste parasol voor je tuin

Zo kies je de juiste parasol voor je tuin

Laatst geüpdatet op november 26, 2018 by Redactie

We zitten nu nog in de winter. Maar het zonnetje laat zich steeds vaker zien, en ook al is het nu nog aan de gure kant, we spenderen toch steeds meer tijd buiten. Het duurt dan ook niet heel erg lang meer voordat we weer heerlijk van de zon kunnen genieten. Een heerlijk vooruitzicht, en tijd om je voor te bereiden op de zomerse dagen die je in de tuin gaat doorbrengen. Hoewel we met z’n allen weer uitkijken naar de lente en de zomer, kan het op sommige dagen heel warm worden als de zon volop schijnt. Ook zijn er mensen die helemaal niet in de hete zon willen zitten. Dan is een koele schaduw wel zo prettig. Een parasol kopen kan daarvoor uitkomst bieden. Maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten parasols om uit te kiezen, dat we je hier wat handige tips geven.

De grootte
De grootte van een parasol bepaalt hoeveel schaduw de ruimte zal ontvangen. Bedenk hoeveel schaduw je wilt en hoeveel ruimte je hebt. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt zal een te grote parasol er niet echt mooi uit zien. Wanneer een parasol wordt gebruikt met een tafel, is het belangrijk dat deze niet te klein is, anders krijgt niet iedereen bescherming tegen de zon.

Welke soort?
Natuurlijk zijn er verschillende soorten parasols op de markt. Kies je voor een stokparasol of een zweefparasol. Het grote voordeel van stokparasols is dat ze heel licht in gewicht zijn en makkelijk te verplaatsen zijn. Daarnaast is een stokparasol zeer gemakkelijk op te zetten. Zweefparasols zijn echte eyecatchers in de tuin, en gemiddeld ietsje duurder. Maar dan heb je ook wat! Zo kun je kiezen uit ronde, vierkante en rechthoekige modellen. Bovendien is een zweefparasol vaak groter, maar het beweegt wel heen en weer als het waait. Welke parasol soort je ook kiest, let op dat het past bij de stijl van de tuin en bij je budget.

Welke kleur?
Bij het kopen van een parasol is het tevens belangrijk op de kleur te letten. Behalve dat het bij de tuin moet passen, zal een doek met een lichtere kleur sneller vies worden dan een donkergekleurde doek. Let daarom ook op of je het doek gemakkelijk kunt wassen en schoonhouden. Een donkere kleur laat ook minder zonlicht door.

Welk materiaal?
Ook belangrijk is het materiaal waarvan het doek gemaakt is, want het moet voldoende weerbestendig zijn tegen zowel zon als regen en wind.

Vergeet ook de parasolvoet niet! Behalve dat deze de parasol staande houdt, kan eentje met wielen ervoor zorgen dat de parasol makkelijk te verplaatsen is.

Dit vind je misschien ook leuk