Zo knip je je nagels op de juiste manier

Zo knip je je nagels op de juiste manier

Een eenvoudige maar belangrijke zelfzorg routine is nagelverzorging. Niet alleen zien korte, goed gemanicuurde nagels er goed uit, ze bevatten ook minder snel vuil en bacteriën, wat kan leiden tot een infectie. Bovendien kan de juiste nagelkniptechniek helpen bij het voorkomen van veelvoorkomende problemen zoals hangnagels en ingegroeide teennagels. Hoewel het knippen van nagels vrij eenvoudig lijkt, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet volgen voor een ​​gezonde knipbeurt. Om je nagels goed te knippen, hieronder wat tips:

* Verzacht de nagels. De beste tijd om je nagels te knippen is direct na het nemen van een bad of douche. Als dat echter niet mogelijk is, laat je nagels een paar minuten in lauwwarm water weken om ze te verzachten.

* Verzamel de juiste hulpmiddelen. Gebruik een nagelknipper of een nagelschaartje voor je vingernagels en een teennagelknipper voor je teennagels. Vergeet niet om je hulpmiddelen maandelijks te desinfecteren. Om ze te desinfecteren, week je een kleine scrubborstel in een kom met 70 tot 90 procent alcohol en gebruik je de borstel om je nagelknipper of nagelschaartje te schrobben. Spoel xe daarna af in warm water en droog ze volledig voordat je ze weg zet.

* Om je vingernagels in te korten, knip je bijna recht over de nagel. Gebruik een nagelvijl om de nagels bij de hoeken wat ronder te maken, omdat dit helpt hen sterk te houden en te voorkomen dat ze aan kleding of meubels blijven hangen.

* Om je kansen op het krijgen van een ingegroeide teennagel te verkleinen, knip je recht bij het knippen van je teennagels. Teennagels groeien langzamer dan vingernagels, dus je zult merken dat je deze nagels niet zo vaak hoeft te knippen.

* Maak ongelijke of ruwe randen glad met een nagelvijl. Vijl altijd in dezelfde richting in, want het heen en weer vijlen kan je nagels verzwakken.

* Laat je nagelriemen met rust. De nagelriemen beschermen de nagelwortel, dus is het belangrijk om te voorkomen dat je je nagelriemen snijdt of terugduwt. Wanneer je nagelriemen snijdt of knipt, is het gemakkelijker voor bacteriën en andere ziektekiemen om in je lichaam te komen en een infectie te veroorzaken. Als je een nagelontsteking krijgt, kan het soms lang duren voordat het over gaat.

* Smeer je nagels na het knippen in met een crème om ze flexibel te houden. Dit is vooral belangrijk als de lucht droog is, omdat droge nagels gemakkelijker splijten.

Dit vind je misschien ook leuk