Zo koop je een nieuwe laptop die voor jou geschikt is

Zo koop je een nieuwe laptop die voor jou geschikt is

Het kopen van een nieuwe laptop kan vandaag de dag verwarrend zijn. Afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken en waar je het mee naartoe neemt, is er veel te overwegen om de perfecte laptop te vinden. Wil jij ook een nieuwe laptop kopen? In dit artikel vertellen we je de belangrijkste dingen waarop je moet letten, om een laptop te kopen die voor jou geschikt is.

Welk besturingssysteem: Mac, Windows of Chrome?
De meeste laptops worden geleverd met een van de drie besturingssystemen: Windows, Chrome of Mac (alleen voor MacBooks). Het kiezen van het juiste besturingssysteem is een persoonlijke voorkeur, maar hier is een korte samenvatting van wat elke platform biedt.

Kies een Windows laptop als: je de voorkeur geeft meeste gebruikte besturingssysteem, speciale software nodig hebt die alleen op Windows te gebruiken te zijn, of een grote variëteit en prijsklasse aan laptops wilt om uit te kiezen.

Kies een MacBook als: je een budget hebt van minimaal rond de 900 euro, levensduur en bouwkwaliteit belangrijk vindt, je andere Apple-producten hebt en weinig last van virussen wilt hebben.

Kies een Chromebook als: je weinig geld hebt te besteden, eenvoud belangrijk vindt en simpele taken erop gaat doen zoals internetten, tekstverwerken en e-mailen.

Let op de grootte
Voordat je kijkt naar specificaties of prijzen, moet je letten op de grootte van de laptop. Als draagbaarheid een topprioriteit is, moet je een laptop overwegen met een kleiner scherm (10 – 14 inch), omdat ze lichter en dunner zijn. Maar als je zelden je huis verlaat met je laptop, overweeg dan een groter, 15 – 17 inch model.

Let op het toetsenbord en touchpad
Als je van plan bent vaak actief te zijn op je laptop, zorg er dan voor dat het toetsenbord comfortabel is, met toetsen van normale grootte en wat ruimte rond de pijltjestoetsen. Zoek naar een nauwkeurige touchpad die geen springerige cursor geeft en snel en eenvoudig reageert op vingerbewegingen voor bijvoorbeeld swipen of zoomen.

Hoe krachtig moet mijn laptop zijn?
De processor is een van de belangrijkste componenten omdat het het brein van de laptop is. Wat je ook doet, de processor voert het commando uit. Voor eenvoudige taken, zoals surfen op het web of het schrijven van een e-mail, is elke laptop geschikt. Als je de beste prestaties wilt bij taken zoals gamen of fotobewerking raden we je aan te kiezen voor een processor die geschikt is voor multimedia taken. Kortom, hoe meer core een laptop heeft, hoe beter de prestaties zullen zijn. Welke processor je nodig hebt, hangt af van waar je de laptop voor gaat gebruiken.

Vergeet de levensduur van de batterij niet!
Als je een laptop nodig hebt die je alleen thuis gebruikt op je bureau in de buurt van een stopcontact, hoef je je geen zorgen te maken over hoe lang de batterij mee gaat. Als je echter van plan bent om de laptop op je schoot te gebruiken, zelfs als het thuis en/of op het werk is, wil je dat deze minstens 7 uur meegaat, en 8 uur is ideaal.

Goedkope versus dure laptop?
Er zijn goede budget laptops op de markt, maar dat betekent niet dat ze doen wat jij wilt of alle functies hebben die je nodig hebt. Omgekeerd kunnen de duurste laptops een heleboel functies hebben, maar als je betaalt voor functies of hardware die je niet nodig hebt, verspil je gewoon je geld. In plaats van te letten op de prijs, is het het beste om een laptop te vinden die daadwerkelijk aan je behoeften voldoet en die vervolgens te vergelijken met je budget.

Waar komt het op neer?
Het kopen van een laptop kan ingewikkeld zijn, maar als je dat voorzichtig doet, zou je de juiste laptop moeten vinden. Het beste wat je kunt doen om de juiste laptop aanbiedingen te vinden, is door de overgrote keuze eenvoudig te vergelijken. Dit kan je gemakkelijk en snel doen op Knibble.nl. Knibble toont alleen echte aanbiedingen en je vindt er altijd de laagste prijs doordat het product- en prijsaanbod completer en betrouwbaarder is.

Voor welke laptop kies jij?

Dit vind je misschien ook leuk