Zo overleef je een lange vlucht

Zo overleef je een lange vlucht

Zoals velen van ons weten, kan vliegen ontzettend stressvol en ronduit ongemakkelijk zijn. Bij langere vluchten wordt het niet eenvoudiger. Langdurig zitten in een ongemakkelijke houding kan pijnlijk zijn en maakt het ook moeilijk om te slapen. Hoe verder je op reis gaat, hoe groter de kans dat je je verveeld, angstig, uitgeput of gewoon geïrriteerd voelt. Het is daarom belangrijk om soms het heft in handen te nemen om ervoor te zorgen dat je over de gemakken en benodigdheden beschikt die je nodig hebt om een ​​lange vlucht dragelijker te maken. We zetten ze hier op een rij.

Wees aardig en beleefd
Hoewel je altijd beleefd moet zijn en niets moet doen om een stewardess een hekel aan je te laten hebben, is het een goed idee om een ​​stap extra te doen, vooral als je een lange vlucht maakt. Het cabinepersoneel heb je nodig – dus wees extra aardig. Groet, lach, en deel zelfs wat lekkers uit aan de bemanning. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ze zullen je ook eerder enthousiast van dienst zijn en je misschien zelfs naar een betere stoel brengen of je een extra hapje of twee geven.

Check vroeg in voor goede zitplaatsen
Comfort begint met een goede planning. De meeste reizigers hebben een stoelvoorkeur en jij waarschijnlijk ook. Check zo vroeg mogelijk in om een ​​betere kans te hebben om de stoel te selecteren die het beste voor je comfort is.

Neem een ​​hobby mee
Als je een hobby hebt die je vanuit je stoel kunt doen, is een lange vlucht de perfecte gelegenheid om contact te maken met je creatieve kant of iets dat je helpt ontspannen. Of je nu een sjaal wilt breien of een paar nieuwe schetsen of korte verhalen wilde proberen, het vliegtuig is de perfecte plek om het te doen.

Breng je eigen kussen
Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen kussens aanbieden, met name op langeafstandsvluchten, zijn deze kussens vaak erg klein en zijn ze waarschijnlijk niet geschikt voor jou behoeften. Breng je eigen kussen voor een comfortabelere vlucht en een meer rustgevende slaap. Bovendien worden die hoofdkussen van luchtvaartmaatschappijen vaak opnieuw gebruikt.

Lees ook: Dit zijn de smerigste plekken in het vliegtuig.

Drink geen alcohol of cafeïne
Zowel alcohol als cafeïne kunnen je slaap te niet doen, wat zeker niet goed is voor een vlucht waarbij je probeert uit te rusten of voor de daaropvolgende jetlag. Alcohol kan ook uitdrogen, al een potentieel probleem als je in de lucht bent. Het is ook veel gemakkelijker om in de lucht dronken te worden, en de kater zal niet leuk zijn. Koffie in een vliegtuig is ook niet raadzaam; zelfs de stewardessen weigeren het te drinken.

Download goede entertainment
Reken niet op het entertainment tijdens de vlucht. Je vindt hun selectie van films, tv-programma’s of muziek misschien niet leuk, of het systeem kan zelfs falen – om nog maar te zwijgen van het feit dat hun afstandsbedieningen nogal smerig zijn. Je kunt ervoor zorgen dat je je eigen entertainmentselectie kiest. Download (legaal, natuurlijk) enkele van je favoriete liedjes, films of tv-afleveringen of die van op je bucketlist op een smartphone, tablet of laptop.

Drink veel water
Zo hoog in de lucht vliegen kan je behoorlijk uitgedroogd maken, dus is het belangrijk om meer water te drinken dan normaal. We raden aan te vragen om water uit een fles of om zelf mee te nemen, omdat in het water van het vliegtuig bacteriën zitten.

Bestel een speciale maaltijd
Vliegtuigvoedsel kan behoorlijk smerig zijn, en een betere maaltijd kan een vlucht iets draaglijker maken. De meeste vluchten bieden gratis speciale maaltijden aan, zoals vegetarisch, veganistisch, halal, koosjer, glutenvrij, enz. Ze hebben de neiging iets beter te zijn, en vaak wordt je het eerst bediend.

Pak enkele snacks in
Voor het geval je je maaltijd helemaal niet lekker vindt, pak dan wat van je favoriete junkfood of wat gezonde snacks voor de vlucht zodat je weet dat je geen honger zult lijden. Je kan ook eten in je eigen tijd in plaats van te wachten op de maaltijd kar.

Speel kaarten
Als je met iemand anders reist, zijn speelkaarten een fantastische manier om de tijd te doden. Het is stil om je buren niet te storen, en het kan je totaal af leiden van een lange en anders saaie vlucht.

Lees ook: Dingen die je nooit moet doen in een vliegtuig

Lees een goed boek (of twee)
Je hebt misschien het gevoel gehad dat je nooit de tijd hebt om de dingen te doen waar je van houdt, maar als je een lezer bent, zou je blij moeten zijn om te vliegen. Er is niets wat je moet doen en er zijn niet veel onderbrekingen – perfect om dat boek af te maken of zelfs twee, afhankelijk van hoe snel je leest en hoe lang je vlucht is.

Slaap met een oogmasker
Hoewel sommige vluchten de lichten proberen te dimmen of in te schakelen in overeenstemming met de tijdzone van de bestemming, gebeurt er nog steeds veel. Als je een oogmasker draagt ​​terwijl je slaapt, kun je rustiger sluimeren in het geval dat je buurman zijn leeslampje inschakelt of als je slaperig bent, wanneer de cabine helder is.

Rek je benen uit
Hoewel je moet blijven zitten terwijl het veiligheidsgordelbord aan is, is het aan te raden je benen te strekken als dat niet het geval is. Zitten tijdens een lange vlucht kan echt ongemakkelijk zijn, ronduit pijnlijk of zelfs gevaarlijk omdat het de bloedcirculatie verlaagt, wat zwelling of bloedstolsels kan veroorzaken. Vermijd dit door af en toe te lopen om je armen en benen te strekken en voet- en beenoefeningen vanuit je stoel te doen om je bloedsomloop in stand te houden.

Gebruik ruisonderdrukkende hoofdtelefoons
Vluchten kunnen lawaaierig zijn. Van de straalmotoren tot huilende baby’s tot gewoon gepraat, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons kunnen je helpen om wat rust en stilte te krijgen of je te richten op je film tijdens de vlucht. Ze zijn ook beter dan de hoofdtelefoons tijdens de vlucht, die ook vaak worden hergebruikt.

Compressiesokken dragen
Een andere manier om ervoor te zorgen dat je geen bloedstolsels krijgt, is om ​​compressiekousen te dragen. Deze kunnen helpen bij de pijnlijke zwelling dat veel vliegers na een lange vlucht in hun benen krijgen.

Draag iets comfortabels
Probeer jezelf zoveel mogelijk comfort te geven door iets te dragen waar je comfortabel in kunt loungen, vooral zodat je goed kunt slapen. Het kan nog steeds stijlvol zijn, als je wilt, maar het is een goed idee om losse kleding te dragen, schoenen die gemakkelijk uitgedaan kunnen worden en iets waar je geen riem voor nodig hebt (vooral vanwege die vervelende luchthavenbeveiliging).

Dit vind je misschien ook leuk