Zo voel je je niet meer onzeker in je relatie

Zo voel je je niet meer onzeker in je relatie

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Sommige mensen zijn nogal onzeker in een relatie. Ze voelen zich “niet goed genoeg” bij bepaalde mensen. Daardoor kunnen veelbelovende relaties uiteindelijk op de klippen lopen. Het is dus belangrijk om hier iets aan te doen als je uiteindelijk een goede relatie wilt opbouwen. Onderstaande vijf dingen moet je niet doen …….

1. Probeer niet om gedachten te lezen.
De meeste relatieproblemen beginnen met een slechte communicatie, wat op zijn beurt leidt tot een poging tot gedachten lezen. Als je probeert te raden wat iemand denkt, is dat een snelle route naar gevoelens van onzekerheid en stress. Ga er dus niet van uit dat je weet wat er in zijn hoofd speelt.

2. Stop met het zoeken naar een perfecte relatie.
Als je verwacht dat een perfecte relatie bestaat, zal je je hele leven hopeloos op zoek zijn. Sterker nog, het zal je gek maken en je zult steeds onzekerder worden bij elke mislukte relatie die niet voldoet aan je fantasie van perfectie.

3. Beoordeel huidige relaties niet op basis van het verleden.
Als je erover nadenkt heb je vast wel eens iemand oneerlijk beoordeeld alleen maar omdat hij je doet denken aan iemand uit je verleden die je slecht behandeld heeft. Helaas, doen sommige mensen dit voortdurend omdat ze ooit in slechte relatie waren. Laat die oude bagage achter en probeer je te richten op de toekomst.

4. Zoek niet naar problemen die er niet zijn.
Problemen bedenken en ze vervolgens geloven is een duidelijk pad naar zelf-sabotage. Te vaak zijn we bezig met angstige voorspellingen en negatief denken, en uiteindelijk denken we alleen aan de worst-case scenario’s. De waarheid wordt over het hoofd gezien. Relaties kennen eenmaal ups en downs, dus heb er vertrouwen in dat alles goed komt.

5. Stop met te focussen op het negatieve.
Niemand is perfect en ook een goede relatie zal niet altijd feilloos zijn. Maar je kunt nog steeds richten op het goede. Onzekere mensen zijn voortdurend op zoek naar tekenen van wat niet werkt in hun relaties. Wat je moet doen is kijken naar tekenen van wat wel goed is.

Dit vind je misschien ook leuk