Zo zie je of de grond te warm is voor de poten van je hond

Zo zie je of de grond te warm is voor de poten van je hond

Het is dit jaar behoorlijk warm in Nederland. We hebben nu ook weer een warme week voor de boeg. We voelen allemaal de hitte, ook onze huisdieren. Maar omdat ze niet kunnen praten en zeggen hoe ze zich voelen, is het aan ons om verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat onze harige vrienden het prima doen als de temperatuur stijgt.

Een belangrijke factor om te overwegen is de hitte van de grond tijdens het wandelen met je hond. Als we schoenen en sokken dragen, is het heel gemakkelijk om te denken ‘ach, het kan toch niet zo heet zijn?’ Maar het probleem is dat paden en trottoirs (met name asfalt) snel opwarmen en de warmte behouden, dus voordat je eraan denkt om je hond mee te nemen, controleer of de weg niet te warm is door de achterkant van je hand op de grond te plaatsen voor vijf seconden. Als het te warm is voor je hand, dan is het te warm voor hun poten.

Laat je hond liever op het gras lopen of breng ze naar een park om scheuren in de poten te voorkomen. Neem ook altijd water mee om te voorkomen dat de hond oververhit raakt of uitdroogt.

Dit vind je misschien ook leuk