Zo zorg je ervoor dat jouw kind niet ziek wordt met dit weer!

Zo zorg je ervoor dat jouw kind niet ziek wordt met dit weer!

Laatst geüpdatet op februari 20, 2024 by Redactie

De kinderen zijn weer terug naar school voor een nieuw schooljaar en helaas met een groot aantal ziektekiemen die zich snel kunnen verspreiden in de omgeving. Ook de herfst die voor de deur staat en het doorbrengen van meer tijd binnenshuis, maakt de kans groter dat kinderen sneller ziek kunnen worden. Het is echter niet onvermijdelijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw kind niet zo snel ziek wordt met dit weer.

Zorg ervoor dat ze voldoende slapen

Zorgen dat je kind elke avond genoeg slaap krijgt, houdt hen niet alleen gelukkig, maar heeft ook voordelen voor de gezondheid. Meer slaap betekent een betere hersenfunctie en een kind met betere focus op school. Slaapgebrek zorgt ervoor dat het immuunsysteem in de war wordt geschopt, waardoor er meer kans is om ziek te worden. Bovendien is voldoende slaap belangrijk voor de groei.

Zorg ervoor dat ze gezond eten

Kinderen moeten net als volwassenen goed en gezond eten, en geen maaltijden overslaan. Zorg voor drie stevige maaltijden per dag en enkele gezonde tussendoortjes. Elke maaltijd moet een koolhydraat, een eiwitbron en groente of fruit bevatten. Vermijd zoveel mogelijk suiker. Vergeet ook niet de lunchtrommel met gezonde opties in te pakken.

Leer kinderen een goede hygiëne

Leer de kinderen al vroeg dat ze hygiënisch moeten zijn. Denk aan handen wassen voor en na het eten, nadat ze naar de wc zijn gegaan, en als ze thuiskomen van school. Leer de kinderen op jonge leeftijd al dat ze in hun ellebogen moeten hoesten of niezen als ze geen tissue bij zich hebben. De ellebogen zijn beter omdat ziektekiemen zich via de hand kunnen verspreiden.

Houdt ze actief

Kinderen die actief zijn hebben sterkere botten en spieren, hebben minder kans op overgewicht, hebben een lagere bloeddruk en een lager risico om type 2 diabetes te ontwikkelen. Ook worden ze minder vaak ziek, en wanneer ze wel ziek worden, zijn hun symptomen minder ernstig dan hun leeftijdsgenoten die niet actief zijn.

Kleed ze naar het weer

Nu de herfst voor de deur staat, gaan ook de temperaturen omlaag. Veel mensen worden dan ook ziek in deze tijd van het jaar omdat ze zich niet naar het weer kleden. Voordat je kleding klaar zet, let dus goed op wat voor weer het wordt. In de koudere maanden is het verstandig om meerdere lagen kleding te dragen. Het liefst kleding dat goed met elkaar te combineren is, zoals de kleding van het merk z8. z8 is een jong, stoer kledingmerk voor pasgeborenen en meisjes en jongens in de maten 50 t/m 146. De kleding van z8 hebben wij gevonden bij Wildstore.nl. Ook een goede jas, sjaal, muts, handschoenen en schoenen mogen niet vergeten worden, net als regenbestendige items.

Dit vind je misschien ook leuk