Nieuwe boeken om nu te lezen

Laatst geüpdatet op juli 16, 2020 by Redactie

Het is zomer – en hoewel we onze stapel boeken die we de komende maanden moeten lezen al aan het opbouwen zijn, hebben we het gevoel dat het nog groter wordt. Vooral met een aantal van de releases die de komende weken in de schappen liggen. Hier zijn 9 nieuwe boeken die je deze zomer niet kunt neerleggen.

Yes, please!Yes, please!

Bijna vijftig jaar na Diepe gronden, het baanbrekende boek over erotische fantasieën van Nancy Friday, is het tijd voor Yes, please!, het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland en Vlaanderen ooit. Geïnspireerd door Nancy Friday zijn Lucas De Man en Mariëlle de Goede op pad gegaan om te ontdekken waar men anno nu over fantaseert. Het resultaat is een bevrijdend boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie kan terugvinden. Aan de hand van thematische categorieën toont het boek een rijk scala aan verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen. Een must-read als je wilt ontdekken hoe erotische fantasieën je leven kunnen verrijken.

Yes, please! Prijs: €20,99

Lucy, Darwin & Lady Gaga - Hoe de evolutie onze kijk op de wereld verdieptLucy, Darwin & Lady Gaga – Hoe de evolutie onze kijk op de wereld verdiept

De menselijke evolutie kan ons veel vertellen over ons huidige gedrag en de problemen waar we mee worstelen. Door de bril van Darwin kijken we naar de belangrijkste momenten uit onze geschiedenis en naar onze hedendaagse problemen als de coronacrisis.
Image

Ingedeeld in de elf mensbeelden als homo ludens (de spelende mens), homo imperius (de heersende mens) en homo faber (de werkende mens), neemt hoogleraar en evolutionair psycholoog MARK VAN VUGT ons in zijn boek LUCY, DARWIN & LADY GAGA mee in een reis door de menselijke evolutie heen naar het heden. Van Vugt geeft ons door middel van deze ‘minicolleges’ op toegankelijke wijze inzicht in ons gedrag en in onze huidige samenleving.

Denk alleen al aan de coronacrisis, de verschillende leiderschapsstijlen van Trump en Rutte, de huidige racismediscussie en ons gedrag rondom klimaatverandering.

Lucy, Darwin & Lady Gaga Prijs: € 20,99

Weg van PortugalWeg van Portugal
Een simpel & oprecht leven onder de zon

Er zijn mensen die de sprong in het diepe wagen en alles riskeren omdat hun hart hun ingeeft dat het anders moet. Simpeler. Sophie en Davy vertrokken naar Portugal waar ze met open armen door vrienden uit de surfgemeenschap werden ontvangen. Het leven was een feest, maar al snel dook ook de onrust op want wat blijft er over als je alles achterlaat? Het koppel moest zichzelf opnieuw uitvinden.

Sophie bundelde hun leven in het boek Weg van Portugal: vechten voor je waarden, voor een persoonlijkheid die door niemand behalve jezelf wordt opgedrongen, voor een simpel leven onder de zon, maar bovenal vechten voor de liefde.

Sophie – journaliste overdag, sociaal dier in het weekend – voelt steeds meer de behoefte om te ontsnappen aan de sleur en prestatiedrang van alledag. Wanneer ze met haar man Davy op zoek gaat naar meer zon en persoonlijke vrijheid, belandt het koppel in Portugal. Ze huren er een huis vlak bij de mooiste surfspots van de streek tot ze een verlaten boerderij met twee hectare grond, verborgen in het heuvellandschap ontdekken. Stap voor stap beginnen ze aan hun nieuwe leven, in een vreemde taal en te midden van onbekende dorpelingen. Maar zullen ze zich hier ooit thuis voelen?

Dit boek vertelt hun zoektocht naar een nieuwe balans tussen het beste van twee werelden – een avontuur vol hoogtes en laagtes, spanningen (met elkaar en met hun malafide aannemer) en kleine overwinningen. Want alles heeft een prijskaartje, maar wie volhardt, vindt wat hij zoekt.

WEG VAN PORTUGAL Prijs: € 20,99

Het eerlijkheidsexperimentHet eerlijkheidsexperiment
van Clare Pooley

Hoe moeilijk is het om eerlijk over jezelf te zijn?

Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen notitieboekje dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het boekje staat ‘Het eerlijkheidsexperiment’.
Monica, de eigenaresse van het café, ziet het boekje liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het boekje op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Clare Pooley werkte jarenlang in de reclamewereld. Ze woont in Londen en is nu fulltime schrijver. Het eerlijkheidsexperiment is haar debuutroman, die in meer dan 22 landen zal verschijnen.
Prijs:  € 19,99

De troonopvolgerDe troonopvolger
van Donna Leon

‘Je weet dat ik er niet van hou om me met dingen te bemoeien die mij niet aangaan.’ Met deze woorden begint conte Falier zijn verzoek aan commissario Guido Brunetti om eens onderzoek te doen naar zijn goede vriend Gonzalo, een welgestelde, maar kinderloze man die een jongeman wil adopteren. Volgens de Italiaanse wet zou deze man dan de enige erfgenaam worden van een aanzienlijk fortuin.
Vrienden van Gonzalo vermoeden kwade opzet en Brunetti op zijn beurt vraagt zich af waarom deze vrienden zich zo met de oude man bemoeien.

Niet lang nadat Brunetti Gonzalo heeft ontmoet, sterft de oude man op natuurlijke wijze en de vrienden plannen zijn uitvaart. Maar als een goede vriendin van Gonzalo wordt vermoord op haar hotelkamer voert Brunetti’s onderzoek hem naar de langverborgen geheimen uit Gonzalo’s verleden. Wat wist de vrouw en wie probeerde te voorkomen dat zij de geheimen van Gonzalo zou onthullen?

De Amerikaanse Donna Leon (1942) woonde meer dan dertig jaar in Venetië, de stad waaraan ze op jonge leeftijd haar hart verloor. Deze stad speelt ook een belangrijke rol in haar sociaal-bewuste misdaadromans rond commissario Brunetti, die wereldwijd geliefd is bij miljoenen lezers.
Prijs: € 20,99

De onzichtbarenDe onzichtbaren
van
Roy Jacobsen

Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld.

Ingrids vader droomt ervan een kade te bouwen die hen verbindt met het vasteland, maar zo dicht bij de rest van de wereld zijn blijft niet zonder gevolgen. Haar moeder heeft haar eigen dromen: meer kinderen, een kleiner eiland, een ander leven. En er blijft altijd één vraag die Ingrid haar nooit mag stellen.

Wanneer Ingrid oud genoeg is, wordt ze naar het vasteland gestuurd om voor een van de rijke families aan de kust te werken. Maar dan gebeurt er iets tragisch en moet ze noodgedwongen terugkeren naar de plek die ze dacht achter zich gelaten te hebben.
Roy Jacobsen (Oslo, 1954) schrijft romans, korte verhalen en kinderboeken en wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs uit Noorwegen. De onzichtbaren wordt in meer dan twintig landen vertaald en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize en de International Dublin Literary Award.
Prijs: € 21,99

De dood in haar handenDe dood in haar handen
van
Ottessa Moshfegh

Tijdens de dagelijkse boswandeling met haar hond stuit Vesta Gul op een handgeschreven briefje. Er staat: ‘Haar naam was Magda. Niemand zal ooit weten wie haar heeft vermoord. Ik was het niet. Hier is haar lichaam.’ Vesta is van streek, ze is pasgeleden, na de dood van haar man, naar deze omgeving verhuisd en kent nog vrijwel niemand in de buurt. En ze is altijd al een beetje in de war. Het briefje wordt een obsessie en ze richt zich volledig op deze onbekende vrouw: wie was zij en waarom moest zij dood?
Tijdens haar zoektocht wordt het mysterie alleen maar groter en beginnen realiteit en fantasie door elkaar heen te lopen. Dit leidt ertoe dat Vesta ook het duistere verleden met haar man onder ogen moet komen.
De dood in haar handen is een meesterlijke combinatie van suspense, horror en gitzwarte komedie en Vesta is een onvergetelijke onbetrouwbare verteller.

Ottessa Moshfegh (Boston, 1981) is de auteur van The New York Times-bestseller Mijn jaar van rust en kalmte en van de roman Eileen, die werd bekroond met de PEN/Hemingway
Award en genomineerd was voor de National Book Critics Circle Award en de Man Booker Prize. Voor haar korte verhalen kreeg ze diverse prijzen, waaronder de O. Henry Award.

Prijs: € 21.99

H@ckH@ck- De Kolonie

Holden en zijn zus Prissy leven in de nabije toekomst. De wereldproblemen lijken opgelost, maar er gelden strenge regels om ervoor te zorgen dat dat ook zo blijft. Wie ze overtreedt, wordt naar het Cliffton Instituut gestuurd – zoals ook met Holden is gebeurd. Het is de plek waar hij de meest afschuwelijke dingen heeft ontdekt. De mensen in Paradise blijken niet alleen langdurig maar ook acuut gevaar te lopen. Holden probeert ze met de hulp van de directrice van het instituut te redden, maar de tijd dringt en het is maar de vraag of het nog lukt. Prissy is intussen vast van plan om met haar hackervrienden de nieuwe leiders te ontmaskeren en komt daarbij lijnrecht tegenover haar broer te staan.

In dit razendspannende vervolg op H@ck – Het instituut volgt eindelijk de langverwachte ontknoping.

Prijs: € 19,99

Barbaar op IbizaBarbaar op Ibiza
van Jan Cremer

Jan Cremer beleefde zijn rijkste creatieve uren op Ibiza in de vroege jaren zestig. Daar werd hij schilder van het licht, daar schreef hij Ik Jan Cremer. Het onverbiddelijke fenomeen wordt dit jaar tachtig, voor eeuwig jong.

In april 1961 belandt de twintigjarige Jan Cremer bij toeval op Ibiza. Berooid, maar blij dat hij het benauwende Nederland achter zich heeft gelaten. Galeriehouder Ivan Spence voorziet hem van onderdak en wat geld om te kunnen werken. Dat leidt tot een ongekende creatieve uitbarsting: bij de opening van zijn eerste tentoonstelling op Ibiza worden alle werken verkocht. Cremer besluit op het eiland te blijven en begint er in 1962 te werken aan het boek dat zijn doorbraak als dubbeltalent betekent: Ik Jan Cremer, de onverbiddelijke bestseller die heel Nederland op zijn grondvesten doet schudden.

In Barbaar op Ibiza wordt het driejarige verblijf van Jan Cremer op Ibiza nauwgezet gedocumenteerd aan de hand van zijn eigen romans, schilderijen, brieven en notitieboeken én door interviews en getuigenissen. Hij maakt er zijn eerste fortuin en jast zijn geld er even snel weer doorheen. Het is een cruciale periode in zijn leven: de Kultuurnozem, het Woeste Beest, de Barbarist, ze komen als kunstenaar onder de brandende zon van Ibiza tot volle bloei.

Prijs: €80,-

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten