De nieuwste zelfhulpboeken

De nieuwste zelfhulpboeken

Laatst geüpdatet op oktober 14, 2020 by Redactie

In de zoektocht naar jezelf en naar antwoorden op verschillende vragen van het leven, zijn zelfhulpboeken een goede aanvulling. We zetten hier de nieuwste exemplaren op een rij, die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen.

Weg van het piekeren Weg van het piekeren 

Iemand die piekert, is er vaak van overtuigd dat je, door te blijven tobben, een oplossing zult vinden voor zaken waar je in vastzit. Het tegenovergestelde is waar: door al dat gepieker blijf je juist vastzitten in je hoofd, en kom je maar zelden tot actie of oplossingen. Het leven staat op pauze en intussen begin je jezelf alleen maar slechter te voelen.

In Weg van het piekeren beschrijft Filip Raes hoe hij, als gedragstherapeut, werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen. Dit boek vertelt in heldere stappen hoe je een nieuwe weg inslaat. Hoe meer je die nieuwe weg bewandelt, hoe breder die wordt en hoe meer je jezelf bevrijdt.

Weg van het piekeren € 22,50 

Het GeschenkHet Geschenk
Dr Edith Eger
Twaalf lessen die je leven kunnen redden

In De keuze vertelde ze haar persoonlijke verhaal, nu laat ze zien hoe we zelf vrij kunnen worden. Een van ’s werelds toonaangevendste psychologen – dr. Edith Eger, de ballerina van Auschwitz – begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing. In elk hoofdstuk onthult ze haar zwaarbevochten wijsheid en bruikbare adviezen die zijn ontleend aan haar extreme en dagelijkse ontmoetingen met menselijk lijden. Ze geeft waardevolle psychologische adviezen, naast voorbeelden van haar eigen voortdurende strijd om met vrijheid te leven. Ze verweeft verhalen uit haar praktijk met haar tweeënnegentigjarige levenservaring om ons het ultieme geschenk te geven: de hulpmiddelen om onszelf te bevrijden uit de gevangenis van onze geest.

Het geschenk € 18,99

Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben
Roué Verveer

Er is een groot verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn. Geluk heb je als je een keer wint in het casino. Als je gelukkig bent zit je goed in je vel en voel je je vanbinnen intens vrolijk. Roué Verveer is eigenlijk al zijn hele leven gelukkig.

De afgelopen jaren vroegen steeds meer mensen hem hoe het komt dat hij zó positief en gelukkig is. Dat was hij altijd al, maar in deze opgefokte tijden valt het ineens veel meer op. Zonder dat het gebaseerd is op enig wetenschappelijk onderzoek, deelt hij daarom op veler verzoek wat volgens hem werkt; uiteraard met zijn kenmerkende humor.

Een tipje van de sluier: geld maakt niet gelukkig, je vriendenkring moet met dezelfde hardheid worden samengesteld als een topvoetbalploeg en het kiezen van de juiste partner heeft misschien wel de grootste invloed op je geluksgevoel. Maar Verveer gaat de donkere kant van het leven, zoals de dood en wereldproblemen, niet uit de weg.

Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben verschijnt 27 oktober 2020. € 17,99

Making your wayMaking your way
De (hobbelige) weg naar succes en geluk in leven en werk

Grote dromen stuwen je vooruit. Maar de weg is vaak hobbelig. In dit boek ontrafelen twee opmerkelijke vrouwen vanuit hun eigen ervaring en hun dagelijkse interactie met jonge professionals 15 hardnekkige mythes op het pad naar succes en geluk in leven en werk. Ze willen mensen aanmoedigen om zich te bevrijden van die mythes en hun dromen vol overtuiging en optimisme na te jagen. In dit inspirerende boek delen ze daartoe hun persoonlijke verhalen, prikkelende getuigenissen en relevante wetenschappelijke kennis.

Bestaat de perfecte baan? Wat betekent succes? Is dat enkel hogerop komen? Moet je alles vooraf uitgekiend hebben, en liefst voor je dertigste? En hoe zit het met die work-life balance? Ontdek hét antwoord op deze vragen en zoveel meer in het boek van Marion Debruyne en Katleen De Stobbeleir. Over die grote droom, over levenslang leren en over ‘durven springen’.

Making your way € 19,99
Marion Debruyne & Katleen De Stobbeleir

Happy in 100 dagenHappy in 100 dagen
JOSJE SMEETS

Ben je gelukkig? Ach ja, een zeventje of zo. Ogenschijnlijk heb je alles op de rit, maar het voelt niet zo. Je wilt wel dingen verbeteren, maar de stap naar een psycholoog of coach
vind je nog te groot. Klopt deze beschrijving? Dan helpt dit boek jou verder op weg.

Happy in 100 dagen leert je de basisprincipes van geluk, begeleidt je tijdens het zelfonderzoek, helpt plannen concreet te maken én motiveert je de eerste stappen te zetten. Wat er op je wacht aan het eind van je reis? Een hoop inspiratie en
energie, genoeg om je nieuwe dromen te verwezenlijken.

Reis met Josje mee op deze short-cut naar geluk. Trek je comfy shoes aan en begin je 100-daagse vandaag nog. Gogogo voor geluk, succes en het najagen van je dromen. Ready, set, action!

Happy in 100 dagen verschijnt 10 november 2020. Prijs: €20,99

DRIE MINUTEN FILOSOFIE
FABRICE MIDAL

Veertig oude wijsheden van grote denkers om dagelijks even bij stil te staan

Volgens de Franse filosoof Fabrice Midal wordt de druk om perfect te zijn en meer te bereiken alleen maar groter. In onze moderne wereld is filosofie daarom belangrijker dan ooit. Filosofie kan ons verrassen, uitdagen en helpen om een open blik te houden. Filosofie vraagt ons niet om als een robot te functioneren, maar het moedigt ons aan om mens te zijn.

Je kunt al filosoferen in slechts drie minuten per dag. In zijn boek ontcijfert Midal veertig quotes van intellectuelen, schrijvers, dichters en schilders en nodigt hij je uit om na te denken over je leven. Zo kan even stilstaan bij een quote van George Orwell je helpen om de positieve kant te ontdekken van een ruzie met je broer en een quote van Socrates ertoe leiden dat je beter voor jezelf zorgt.

Drie minuten filosofie verschijnt 20 oktober 2020 Prijs: €20,99

Kusje erop van Tijn Elferink & Rutger Verhoeff

Een gids en houvast om wegwijs te worden in de wirwar van online informatieverstrekking op het gebied van gezondheid. Populair wetenschappelijk boek over de zin en onzin van gezonheidsinformatie en ‘grootmoeders waarheden’.

Op zoek naar de waarheid achter vijftig gezondheidsmythes

Helpt een kusje op een pijnlijke plek echt? Kan je hart echt breken als je liefdesverdriet hebt? Is een bruin ei gezonder dan een wit ei? En kun je autistisch worden van vaccinaties?
Er zijn vele gezondheidsmythes. Van grootmoeders wijsheden tot wat er tegenwoordig allemaal op Facebook staat. Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten, gesprekken met experts en eigen experimenten geven Rutger Verhoeff en Tijn Elferink hun oordeel. Ja, een kusje op een pijnlijke plek helpt. Van soja kunnen mannen toch geen borsten krijgen. En van kou word je niet verkouden.

Tijn Elferink (1981) is gezondheidsjournalist en publiceert regelmatig over dit onderwerp. Daarnaast is Tijn werkzaam voor een zorgverzekeraar waar hij verantwoordelijk is voor de communicatie.

Rutger Verhoeff (1979) is huisarts. Hij wordt regelmatig gevraagd als deskundige voor diverse radio- en tv-programma’s.

Kusje erop van Tijn Elferink & Rutger Verhoeff Prijs: € 20,99

De kracht van hormonen De kracht van hormonen
Hét boek over de (peri)menopauze

Op 18 oktober 2020 is het Wereld Menopauzedag. Meer dan de helft van de vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft klachten die veroorzaakt worden door hormonen die uit balans zijn. De kracht van hormonen is geschreven voor vrouwen die aan het begin van de hormoonchaos staan of er juist al middenin zitten en het beu zijn om van de ene naar de andere arts te rennen en niet serieus genomen te worden.

De kracht van hormonen is gebaseerd op de laatste medische onderzoeken en is geschreven door twee artsen met meer dan 20 jaar ervaring. Inmiddels is het boek al aan 7 landen verkocht.

Vermoeidheid, depressie, gewichtstoename… De meeste van deze symptomen bij vrouwen boven de 40 zijn het resultaat van een verandering in de hormoonbalans, en worden niet goed behandeld. Dit kan komen omdat het niet wordt herkend, of vanwege het idee dat vrouwen nu maar ‘eenmaal moeten leren leven’ met deze klachten, juist omdat ze hormoongerelateerd zijn.

Maar de hele (peri)menopauze hoeft echt geen tijd van ellende en lijden te zijn. De auteurs laten in dit boek zien hoe vrouwen een beter, gezonder en gelukkiger leven kunnen leiden, met dank aan de laatste onderzoeken uit de wetenschap en voorbeelden uit de praktijk.

Voor vrouwen die eindelijk minder opvliegers, stemmingswisselingen, pijn, slapeloosheid, stressvolle relaties en ga zo maar door willen.

En voor vrouwen die zichzelf willen bewapenen met de nieuwste medische kennis en insidersinformatie, en veel tips willen inclusief mindfulness en zelfzorg voor deze fase van het leven.
Dr. Suzann Kirschner-Brouns is arts en adviseur en schrijft medische artikelen. Ze was hoofdredacteur van een gynaecologisch vakblad en van het gezondheidskatern in Der Spiegel.

Dr. Susanne Esche-Belke is huisarts. Haar focus ligt op een holistische benadering van de vrouwelijke hormonen en immuunstoornissen.

De kracht van hormonen verschijnt 13 oktober 2020. Prijs: €21,99

in de stilte ligt het antwoordIn de stilte ligt het antwoord
De kracht van verstilling

Gebruik tijdloze wijsheid om standvastig te zijn in een wereld die maar doordraait

In Het obstakel is de weg en Ego is de vijand maakte bestsellerauteur Ryan Holiday klassieke wijsheid populair voor een nieuwe generatie. In In de stilte ligt het antwoord behandelt hij de tijdloze stoïcijnse en boeddhistische filosofie om te laten zien waarom verstilling zo belangrijk is. Holiday bespreekt allerlei grote denkers, van Confucius tot Seneca, Marcus Aurelius tot Thich Nhat Hanh, John Stuart Mill tot Nietzsche, en geeft voorbeelden van personen die de kracht van verstilling belichaamden, zoals Winston Churchill.
In de stilte ligt het antwoord biedt een simpele maar inspirerende remedie tegen de stress van het nieuws en social media die nooit stoppen, obstakels, ego’s en competitie. De verstilling die we allemaal zoeken is de weg naar betekenis, tevredenheid en succes in een wereld die nooit stilstaat.

Ryan Holiday is een populaire spreker, strateeg en auteur van de bestsellers Ego is de vijand en Het obstakel is de weg. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Hij woont met zijn gezin op een kleine ranch bij Austin, Texas.

In de stilte ligt het antwoord Prijs: €19,99

de kracht van verbindingDe kracht van verbinding

In De kracht van verbinding betoogt dr. Vivek Murthy dat sociale verbintenis de essentiële sleutel is tot een betere gezondheid, meer geluk en een fijnere wereld. Murthy is arts en volksgezondheidsexpert. Hij was tijdens het presidentschap van Obama de negentiende Surgeon General, de belangrijkste adviseur op het gebied van volksgezondheid.

In De kracht van verbinding stelt Murthy dat eenzaamheid ten grondslag ligt aan de huidige crisis op het gebied van mentale gezondheid en verantwoordelijk is voor de toename in suïcide, de opiatencrisis, het misbruik van antipsychotica en de misdiagnose van psychische ziekten.

Dit baanbrekende boek is bedoeld om lezers te helpen eenzaamheid en de gevoelens die daarbij horen te herkennen, hun de tools te geven om eenzaamheid af te weren en om verbinding te (her)bouwen. Het leert ons hoe we een minder eenzame en meer gemeenschappelijke wereld kunnen bouwen – een van de urgentste uitdagingen van onze tijd.

De kracht van verbinding  Prijs: €21,99

Volg je ademVolg je adem
De kunst van goed ademen, mindfulness en meditatie
Tom Granger

Goed ademen is – net zoals voeding, beweging en slaap – essentieel voor een gezond leven. En toch zijn we er nauwelijks mee bezig.

In Volg je adem leer je via een reeks ontspannende tekenoefeningen hoe je bewuster en aandachtiger kunt ademhalen. Je hoeft daarvoor helemaal geen tekentalent, yogawonder of meditatie-expert te zijn. Het enige dat je nodig hebt om deze eenvoudige oefeningen te doen, is een potlood en je adem.

Je zult versteld staan van het resultaat: door bewust en aandachtig adem te halen zal je je concentratie verbeteren en zul je kalmer, veerkrachtiger en creatiever in het leven staan. En het is bovendien nog leuk om te doen ook!
€ 19,99

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten