Manieren om de persoon van wie je houdt los te laten

Manieren om de persoon van wie je houdt los te laten

Laatst geüpdatet op oktober 21, 2022 by Redactie

Heb je ooit zoveel van iemand gehouden dat alleen al de gedachte om de rest van je leven niet bij die persoon te zijn onverklaarbare pijn in je hart veroorzaakt? Zo ja, denk je dat je de moed kunt verzamelen om hem te laten gaan, zelfs als het pijn doet? Ze zeggen dat als je echt van iemand houdt en hij hetzelfde over jou denkt, niets onmogelijk is. Dat je alles kunt overwinnen en bij elkaar kunt blijven door dik en dun. Dit kan waar zijn, maar hier is nog een waarheid: het is niet voor iedereen het geval. Soms is het beter om de persoon van wie je houdt los te laten, hoe pijnlijk het ook is. Als je klaar bent, zijn hier tips die je kunt volgen, zodat je hem het snelst kunt laten gaan, zelfs als het je hart breekt.

Begrijp waarom loslaten het beste is

Relaties gaan niet alleen over vechten voor degene van wie je houdt. Soms kun je laten zien hoeveel ze het waard zijn om voor te vechten als je het gevecht opgeeft en ze loslaat. Ironisch, nietwaar? Maar als je de situatie van dichtbij bekijkt en je ziet dat je maar zoveel kunt doen, zou je je realiseren dat na alle moeite die is gedaan om de relatie te laten werken, en het nog steeds gaat niet zoals het hoort te zijn, is gaan de enige (en waarschijnlijk beste) optie die nog over is.

Lees ook: Verslaafd aan de liefde? Zo overkom je de verslaving?

Accepteer dat aan alle goede dingen een einde komt

Het is hartverscheurend om te zien hoe je relatie uit elkaar valt nadat je alles hebt gedaan om het te redden van de val. Maar zoals ze zeggen, hoe goed het ook is geweest, niets is permanent. Er zijn goede dingen die eindigen, zelfs als je niet wilt dat het eindigt. En als je relatie er een van is, zou je er goed aan doen als je accepteert dat het niet zo is. Het doet pijn, we weten het, maar hoe eerder je dit onder ogen ziet, hoe eerder je hem kunt laten gaan en verder kunt gaan met je leven.

Geef je vergeving genereus

En nee, we hebben het niet alleen over het vergeven van hem. We bedoelen ook dat je jezelf vergeeft omdat je die relatie zo lang mogelijk wilt behouden, zelfs als het geen zin meer heeft. Vergeef jezelf dat je het moeilijk vindt om de juiste beslissing te nemen omdat je van hem houdt en omdat je liever egoïstisch bent door hem vast te houden dan hem los te laten. We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar beetje bij beetje, als je jezelf vergeeft dat het allemaal niet zo goed is gegaan, zal het gemakkelijker zijn hem te laten gaan.

Vind tijd voor gewone ‘ik-tijd’

In een relatie zijn kan soms betekenen dat je het grootste deel van je tijd met je geliefde doorbrengt. Hoewel daar niets mis mee is, is het goed om toch een vaste tijd te hebben om voor jezelf te zorgen. Als je dit deel hebt verwaarloosd omdat je zo gefocust was op je ex, zoek dan een manier om je “ik-tijd” mogelijk te maken en consequent ermee vooruit te gaan. Dit komt omdat wanneer je tijd laat om voor jezelf te zorgen, je realisaties hebt die nauwelijks komen wanneer je in de buurt van andere mensen bent. Dit omvat onder meer waarom hem loslaten de juiste beslissing was voor jou en hem.

Wat nog belangrijker is, wanneer je regelmatig tijd met jezelf doorbrengt, wordt je fysiek en emotioneel verfrist. Je gevoel van eigenwaarde wordt versterkt en maakt de weg vrij om je gebroken hart sneller dan later te laten genezen.

Lees ook: 7 redenen waarom het belangrijk is om van jezelf te houden

Cultiveer je platonische relaties

Ga je familie bezoeken. Ga uit met je vriendinnen. Neem tijd om tijd door te brengen met mensen die echt om je geven. Als je klaar bent, laat ze dan weten hoe je worstelde met het loslaten van je nu ex-vriendje. Ze kunnen zelfs goed advies geven, zodat het niet zo pijnlijk hoeft te zijn als je dacht dat het zou zijn.

Als je niet klaar bent om hen te laten weten wat er aan de hand is, is het ook goed. Neem je tijd. Hoe dan ook, we weten dat alles weer goed komt, ook al geloof je dat nu niet. Door te onthouden dat het nu allemaal om jou en je emotionele vrijheid gaat, vertrouwen we erop dat je doorgaat met het volgen van het juiste pad totdat je volledig genezen bent.

Neem afstand van relaties

Voorlopig tenminste. Ga niet direct daten met in je achterhoofd dat je iemand beter dan hem kunt vinden. Het gaat niet werken. Als je date en in bed springt met de eerste man die je ziet nadat je relatie is beëindigd, is de kans groot dat je je meer gebroken voelt dan je al bent. Dit verergert gewoon het hartzeer dus doe het niet. Neem in plaats daarvan afstand van iedereen die meer zoekt dan een platonische relatie met jou.

Haal eerst het beste uit je single leven en probeer de liefde terug te krijgen die je jezelf niet eerder hebt gegeven. Vind het en leer de lessen die je moet leren. Als je dat eenmaal hebt gedaan, weet je dat je klaar bent om de liefde weer een nieuwe kans te geven.

Zoek professionele hulp

Iemand loslaten die je dierbaar is, klinkt eenvoudig totdat je jezelf in de situatie bevindt waarin je dit moet doen. Het kan je leven onderste boven keren en drastische veranderingen veroorzaken waarvan je nooit dacht dat het mogelijk was. Dit gezegd hebbende, als je denkt dat je hulp van een professional nodig hebt om je te helpen je emoties te verwerken en met de veranderingen om te gaan, laat niemand je dan weerhouden er een te zoeken. Hij of zij is misschien wel de persoon die je nodig hebt, om je beter te voelen

Hem loslaten is pijnlijk, maar het is het beste

Als je hem laat gaan kan je wereld in eerste instantie kapot gaan. Maar als het het enige is dat voor jou en voor hem zinvol is, doe het dan. Laat hem weglopen van de relatie. Zeg vaarwel tegen hem en tegen alles wat je hebt gedeeld, zelfs als het je pijn doet.  Als jullie echt voor elkaar bedoeld zijn, zal hij zijn weg terug naar jou vinden. Als hij dat niet doet, heb je de lessen geleerd die je moest leren en tegen de tijd dat je weer oké bent, zal je iemand ontmoeten die de moeite waard is.

Dit vind je misschien ook leuk