Bijna de helft van de singles kan verliefd worden zonder 'echte' ontmoeting

Bijna de helft van de singles kan verliefd worden zonder ‘echte’ ontmoeting

Laatst geüpdatet op juni 9, 2020 by Redactie

Hoe kijken singles naar (online) daten gedurende de intelligente lockdown? Zo’n 40% van de singles gelooft dat de vonk ook al tijdens het online daten kan overslaan. Dat is niet gek als je ziet dat meer dan eenderde van hen nu nog zorgvuldiger naar de profielen van andere singles kijkt. Na een eerdere trend van vluchtige contacten, nemen singles nu meer de tijd om hun potentiële liefde eerst online beter te leren kennen. Dat blijkt uit onderzoek van Lexa onder 1000 leden.

Openhartig
Is de huidige 1,5-meter samenleving van invloed in de zoektocht naar liefde? 1 op de 3 singles zegt meer na te denken over hun (liefdes)leven en prioriteiten. Zij gebruiken deze periode als moment van reflectie. Hun gedachten, emoties en toekomstdromen blijven daarbij niet onbesproken tijdens het online daten. De top 5 meest populaire gespreksonderwerpen bestaat uit:
De huidige corona crisis
Gevoelens en emoties
Ideeën voor de eerste ‘echte’ first date
Reizen
Films en series

Lees ook: Tips voor daten na de lockdown

Meer oprechte aandacht
Niet alleen tijdens, maar ook na de intelligente lockdown lijken we onze manier van daten aan te willen passen. 1 op de 3 singles heeft meer behoefte aan oprechtheid en authenticiteit in relaties dan voorheen en neemt meer tijd om elkaar beter te leren kennen voordat ze op date gaan.

Dit vind je misschien ook leuk